Špenát ve sladké kuchyni obarví těsto do jasně zelené barvy, která připomíná jaro
Špenát je nízkokalorická zelenina s vysokým obsahem vitamínů a jiných živin. Při nedostupnosti čerstvého špenátu máme k dispozici mražený špenátový protlak, který je celoročně v nabídkách obchodních řetězců.
Špenát se považuje za nejzdravější zeleninovou pochoutku, ale i ve sladké kuchyni nachází své místo. Je to kvůli jeho barvě - tmavě zelený špenát spolu se žlutým těstem vytvoří příjemný, jarně zelený odstín moučníku, který se líbí i dětem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak využít špenát ve sladké kuchyni
Špenát využijeme spíše k obarvení těsta než k ovlivnění chuti:
- Rozmixovaný špenát nebo protlak přidáme do piškotu, který obarví dozelena.
- Zelenou barvu mohou mít palačinky a lívance - špenát v nich přesto není cítit.
- Baby špenát spolu s ovocem a oříšky bývá součástí výborných smoothie.
Zkuste si podle našeho videa připravit zelené špenátové palačinky, které se dají naplnit nejen slanou nádivkou, ale i sladkým tvarohovým krémem:
Komentáře