Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenát je nízkokalorická zelenina s vysokým obsahem vitamínů a jiných živin. Při nedostupnosti čerstvého špenátu máme k dispozici mražený špenátový protlak, který je celoročně v nabídkách obchodních řetězců.

Špenát se považuje za nejzdravější zeleninovou pochoutku, ale i ve sladké kuchyni nachází své místo. Je to kvůli jeho barvě - tmavě zelený špenát spolu se žlutým těstem vytvoří příjemný, jarně zelený odstín moučníku, který se líbí i dětem.

Jak využít špenát ve sladké kuchyni

Špenát využijeme spíše k obarvení těsta než k ovlivnění chuti:

Zkuste si podle našeho videa připravit zelené špenátové palačinky, které se dají naplnit nejen slanou nádivkou, ale i sladkým tvarohovým krémem:

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli