Jak obarvit těsto špenátem. Odpovídáme začátečníkům
Špenát je výborná zelenina, která svěží barvou patří k jaru. Tuto výrazně zelenou barvu můžeme s úspěchem využít také jako přírodní barvivo do různých těst. Poradíme, jak postupovat a jak se špenátem zacházet.
Asi všichni známe těstoviny obarvené nazeleno právě špenátovým protlakem. Tento protlak může obarvit i jiná těsta, například dortové nebo bábovkové. Protlak se do těsta přidává za část tekutiny, proto s tím musíme počítat, aby těsto nebylo moc řídké. Nebo můžeme přebytečnou vodu ze špenátu vymačkat přes plátýnko.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak obarvit těsto špenátem
Je to vlastně snadné, zvládne to každý.
- Čerstvý špenát očistíme. Větší listy můžeme natrhat nebo překrájet.
- Mražený špenát necháme rozmrznout.
- Pak listy špenátu rozmixujeme. Můžeme přidat trochu vody nebo oleje, aby to šlo lépe.
- Pokud potřebujeme rozmixovaný špenát zahustit, vyložíme cedník kusem čistého plátna a nalijeme špenátovou kaši. Necháme vykapat a zbytek vody ještě vymačkáme.
- Protlak přidáváme do těsta podle potřeby.
Tip: Stejně jako špenát lze použít mladé kopřivy, jen odstín bude zemitější.
Začátečníkům určitě pomůže názorný videorecept.
Komentáře