JAK VONÍ VÁNOCE...
21. 12. 2012 Historie a zajímavosti
Někomu voní káva, někomu čerstvě posečená louka a mě voní vánoce...
Možná to někomu připadne divné, ale u nás doma začínají vánoce už na začátku listopadu. Mezi první vůně, které začnou připomínat vánoce je vůně perníku.To se začínají péct adventní perníkové svícny. Na přelomu listopadu a prosince začíná vonět vanilka, kokos, ořechy, skořice, badyán a spousta jiných krásných vůní, které neodmyslitelně patří k cukroví...a že ho pečeme opravdu hodně. :-) A to se cukroví teprve peče. Při zdobení zase ucítíte vůni čokolády, marmelády, povidel, rumu a dalších dobrot, kterými cukroví pěkně dotáhneme do konce, aby na svátečním stole neudělalo ostudu. Když už se blíží ten den, na který se těšíme nejvíc, je nutné provonět byt jehličím. Teprve ta správná výzdoba a vůně jehličí dodá vánocům ten pravý ráz. Nesmím zapomenout na vůni bramborového salátu a kapra. A také vánočka, či štola by na svátečním stole neměla chybět. Purpura a františek, to je věc, na kterou už léta pamatuji vždy dopředu. Moje děti, když jsou o vánocích s námi, stále vyžadují probuzení s koledami a vůní purpury...A ještě vůně svíček, prskavek a čerstvě rozkrájeného jablíčka...to všechno jsou vůně vánoc. Když nás pak po večeři zvoneček svolává ke stromku a vidím rozzářené oči a nejen dětí, cítím uvolnění, pokoru, úctu a respekt k životu, jsem š'tastná, že můžeme být všichni pospolu. Proto všem přeji krásné a voňavé vánoce a zastavte se v tento čas...třeba jen na chvilku...a pokochejte se vůněmi vánoc.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Hrnkové houskové knedlíky ke svatomartinské huse: Nadýchané knedlíky skvěle chutnají, jsou snadné a rychlé
Jihočeské AB: Marketingový trik, nebo skutečné máslo? Cukrářka radí, proč tento tuk nedávat do cukroví
Jaké drobné ovoce a bobuloviny vysadit do zahrady? Poradíme s plánováním
Přečtěte si Zobrazit více
Víno jako rituál: 6 světových tradic, které vám odhalí nové způsoby vychutnávání vína
Díky low carb dietě zhubla 40 kilo a postavila na tom své podnikání. Teď Hanka z Poděbrad peče skvělé „dietní“ dorty
Kysané zelí může vydržet i rok. Základem je správný výběr zelí, důsledná hygiena a důležitý fígl s vodou
Komentáře
28. 12. 2012 21:33
25. 12. 2012 14:37
23. 12. 2012 19:20
Mimochodem,taky si připadáte vy ostatní asi jako v šestinedělí?Jak se blíží vánoce,tak mám v očích slzy i při reklamě na cocacolu
23. 12. 2012 10:04
22. 12. 2012 18:10
22. 12. 2012 17:58
22. 12. 2012 17:24
21. 12. 2012 21:51