Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Někomu voní káva, někomu čerstvě posečená louka a mě voní vánoce...

Možná to někomu připadne divné, ale u nás doma začínají vánoce už na začátku listopadu. Mezi první vůně, které začnou připomínat vánoce je vůně perníku.To se začínají péct adventní perníkové svícny. Na přelomu listopadu a prosince začíná vonět vanilka, kokos, ořechy, skořice, badyán a spousta jiných krásných vůní, které neodmyslitelně patří k cukroví...a že ho pečeme opravdu hodně. :-) A to se cukroví teprve peče. Při zdobení zase ucítíte vůni čokolády, marmelády, povidel, rumu a dalších dobrot, kterými cukroví pěkně dotáhneme do konce, aby na svátečním stole neudělalo ostudu. Když už se blíží ten den, na který se těšíme nejvíc, je nutné provonět byt jehličím. Teprve ta správná výzdoba a vůně jehličí dodá vánocům ten pravý ráz. Nesmím zapomenout na vůni bramborového salátu a kapra. A také vánočka, či štola by na svátečním stole neměla chybět. Purpura a františek, to je věc, na kterou už léta pamatuji vždy dopředu. Moje děti, když jsou o vánocích s námi, stále vyžadují probuzení s koledami a vůní purpury...A ještě vůně svíček, prskavek a čerstvě rozkrájeného jablíčka...to všechno jsou vůně vánoc. Když nás pak po večeři zvoneček svolává ke stromku a vidím rozzářené oči a nejen dětí, cítím uvolnění, pokoru, úctu a respekt k životu, jsem š'tastná, že můžeme být všichni pospolu. Proto všem přeji krásné a voňavé vánoce a zastavte se v tento čas...třeba jen na chvilku...a pokochejte se vůněmi vánoc.

Vánoce

Komentáře

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

28. 12. 2012 22:33

wow, kočky, paráda:-K

hanahcotton hanahcotton

25. 12. 2012 15:37

petrzelka:jj každé vánoce vyměknu, jako by se mnou cloumaly hormony....:-D:-D:-D

petrzelka

23. 12. 2012 20:20

Ano,to je vůně vánoc:-K:-KHani,moc pěkné:-K
Mimochodem,taky si připadáte vy ostatní asi jako v šestinedělí?Jak se blíží vánoce,tak mám v očích slzy i při reklamě na cocacolu:-8

senky senky

23. 12. 2012 11:04

Vánoce voní.....prostě Vánocemi:-K:-K:yes: Haninko, líp to ani napsat nešlo:yes::yes:;-)

spagetka spagetka

22. 12. 2012 19:10

Hani, máš pravdu :-*:-*:-*:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

Irrena Irrena

22. 12. 2012 18:58

Hani všechny ty vůně cítím;-);-);-)

Jana Remkova Jana Remkova

22. 12. 2012 18:24

Hani, u u nás voní Vánoce od listopadu;-).Všichni se vždycky diví.."ty už pečeš?":-)) Ale pak mám čas i na jiné věci, které k Vánocům patří;-)

Dooga Dooga

21. 12. 2012 22:51

Samé příjemné vůně. :yes:

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více