Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Herečka Sandra Bullocková drží dietu šest  dnů v týdnu, ten sedmý si dopřává božské arašídové sušenky
Zdroj: zdroj: Wikimedia Commons/ Eva Rinaldi, CC BY-SA 2.0, a Toprecepty.cz, Yvona

Jen dva roky chybí herečce a producentce do šedesátých narozenin. Jak to matka dvou adoptivních dětí dělá, že vypadá tak skvěle? Má snad Sandra Bullocková recept na elixír mládí? Víme, že za perfektní postavou jsou hodiny cvičení a přísný jídelníček. Ten ale hollywoodská hvězda jednou týdně porušuje.

Pětkrát denně malé porce

Sandra Bullocková může být inspirací pro ženy mezi padesátkou a šedesátkou. Jídelníček má poskládaný tak, aby něm nechyběly důležité potraviny pro zdraví a výživu. Především neloupaná rýže, černé fazole, olivy, zelenina čerstvá i dušená, hlavně špenát a brokolice. V jídelníčku nechybí ani ryby a bílkoviny v podobě libového masa, nebo důležité sacharidy.

Je zastáncem pěti malých jídel denně. I proto často využívá služeb donášky jídla připraveného z čerstvých a kvaliních surovin, většinou bez lepku a s drůbežím masem z volného chovu. To jí umožňuje konzumovat vyváženou stravu a přijímat ideální množství kalorií.

Sedmý den hřeší

Důležitý je pro herečku tzv. cheat day, v překladu „podvodný“ den. Šest dní herečka dodržuje disciplinovaný dietní režim a jeden den dopřává svému tělu, aby si odpočinulo, ve skutečnosti se hollywoodská diva doslova nacpe všemi zbožňovanými a v jiné dny zapovězenými jídly. Od pátku od večera do soboty večer, tedy celých 24 hodin jí všechno, na co má chuť.

To je třeba oblíbené KFC, kde má ráda smažené kuře, ale také slanina nebo hořká čokoláda, sladké pečivo a sušenky. Sandra totiž miluje sladká jídla a během cheat day jim dává přednost. Mimo jiné ujíždí i na sušenkách z arašídového másla. Chcete-li se inspirovat jídelníčkem Sandry, zkuste si jedny takové upéct podle následujícího receptu.

Máslové sušenky s ořechy nebo s polevou

Na dokonale "americké" sušenky z arašídového másla budete potřebovat:

  • 150 hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • ½ kypřicího prášku do pečiva
  • 70 g másla + 70 g arašídového másla
  • 110 g cukru krystal
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • nastrouhané vlašské ořechy

Jak na to? Do menší nádoby prosijte mouku, přidejte sůl a prášek do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi druhy cukru a přidejte 1 vejce. Do této směsi vsypte mouku s práškem do pečiva a důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience dobře spojily. Mezitím předehřejte troubu na 190 °C (horkovzdušnou na 170 °C).

Z těsta vytvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem tak, aby mezi nimi byly alespoň pěticentimetrové mezery. Každou kuličku mírně stlačte pomoučeným dnem sklenice. Zbylé vejce rozšlehejte, potřete jím sušenky a posypte vlašskými ořechy.

Sušenky pečte 10 až 12 minut, dokud nejsou zlatavé, pak je nechte vychladnout. Variantou je „neořechová“ verze, kdy na těsto nedávejte ořechy, sušenky upečte, nechte vychladnout a pak je namažte citronovou polevou.Tu připravte tak, že vymačkanou šťávu z 1 citronu pečlivě promíchejte se 150 g moučkového cukru.

Výborné ořechové sušenky si můžete upéct i podle našeho videoreceptu:

Oříškový sen - sušenky

Co Sandra pije?

Pokud očekáváte jen čistou vodu bez bublinek, jste na omylu. Té Sandra vypije samozřejmě nejvíc, ale s chutí se napije piva Heineken, ráda má lehké americké pivo Rolling Rock a občas nepohrne sklenkou tequily. Zapomenout nesmíme ani na zelený čaj. Tomu dává přednost před kávou a za den vypije několik šálků.

Zdroje informací:

eatthis.com: This Is Sandra Bullock's Exact Diet and Exercise Routine

healthyceleb.com: Sandra Bullock Workout Routine and Diet Plan for Gravity

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více