Pomerančové sušenky

RubyRom Kuchařka: RubyRom

Cukroví , Pečené 8 názorů

Suroviny

250 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
120 g moučkového cukru
250 g másla
2 lžíce pomerančové kůry
4 lžíce pomerančové šťávy
3 žloutky
1/4 lžičky kypřícího prášku
Náplň:
domácí pomerančová marmeláda:
2 červené grepy
1 citron
1,7 kg pomerančů
50 ml rumu
500 g želírovacího cukru 2:1
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku, přidáme ostatní suroviny a měkké máslo. Propracujeme těsto a necháme v lednici hodinu odležet. Pak vyválíme plát a vykrajujeme větší kolečka, která klademe na plech s pečícím papírem.

  2. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 st. dozlatova.
    Necháme vychladnout a slepíme domácí pomerančovou marmeládou.

  3. Marmeláda:
    Z grepů, pomerančů a citronu vymačkáme šťávu, mělo by ji být 1 kg. Ze dvou dobře teplou vodou omytých pomerančů, pomocí škrabky na citrusovou kůru, naškrábeme (bez bílé části) kůru na tenké nudličky a přidáme je do šťávy. Promícháme s želírovacím cukrem a uvaříme. Během vaření sbíráme pěnu a vaříme minimálně 5 minut. Kápneme trochu na talířek a zkusíme jak želíruje. ( Pokud je marmeláda stále řídká, přidáme lžičku kyseliny citronové.) Nakonec vmícháme rum. Naplníme skleničky a ihned uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a po pěti minutách obrátíme zpět.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 247 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pomerančové sušenky

  • casino casino

    Eja57:
    No, to společné pečení řeším tak, že kolečka bez otvoru kladu po obvodu plechu..., ale pokud bychom šli až na dřeň, tak jinak se upečou kolečka, a jinak nepravidelné tvary - např. srdíčka, hvězdičky, kosočtverce :-)
    ...a cukrování ex post (je to jednodušší) vynikne obzvláště např. u lineckého spojovaného červenou (rybíz, malina...) zavařeninou (dříve zváno "marmeládou" ;-)

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom(autor receptu)

    Eja57: Ano, měla jsem dva plechy, na jednom plná kolečka a na druhém vykrojená. Cukrovala jsem slepená, na marmeládě cukr není vidět, hned se na ní rozpustil.:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Začátečník asi pochopí, že polovina tvarů je s vykrojeným středem, jen bych možná doplnila - nemíchat na plechu na pečení vykrájené s plnými, ty vykrájené potřebují o fous kratší dobu.
    A jestli dobře vidím, tak nejdřív cukruješ a pak slepuješ - marmeláda není posypaná cukrem a lépe to vypadá:-K

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom(autor receptu)

    Moc Vám všem děkuji :-K

    Odpovědět

  • gogyna gogyna

    Nádhera jako z cukrárny. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • medanek medanek

    Vypadají nádherně :yes:<3 Jako malované :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    nádhera :-*:yes::yes:

    Odpovědět

  • danila danila

    :yes::yes::yes: vyzerajú úžasne!

    Odpovědět

Tématické fráze: pomerancove susenky pomerancove sušenky recept sušenky recept máslové sušenky pomerančové pomerančové sušenky-recepty pomerančové sušenky recepty recept pomerančové sušenky recept na sušenky spojované na sušenky domácí pomerancove susenky jednoduché celozrnné pomerančové sušenky pomerančové sušenky- recepty čokoládové sušenky recept pomerančové pomerančové recept z pomerančů náplň pomerančová kolečka pomerančové hvězdičky s marmeládou pomerančové sušenky - recept