Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoce, očekávané svátky jara, se pomalu blíží, a tak je čas pomýšlet na to, čím ozdobíme slavnostní tabuli. K Velikonocům neodmyslitelně patří nejen pestrobarevná vajíčka, pomlázka, jarní květiny a další typická výzdoba, ale také tradiční pochoutky, bez kterých si mnozí z nás nedovedou tyto svátky už ani představit. Abyste si letošní Velikonoce užili dosyta, přinášíme Vám inspiraci v podobě skvělých receptů na oblíbené velikonoční dobroty. Vyzkoušejte s námi zcela nové chutě, kterými překvapíte všechny své strávníky!

Velikonoce, očekávané svátky jara, se pomalu blíží, a tak je čas pomýšlet na to, čím ozdobíme slavnostní tabuli. K Velikonocům neodmyslitelně patří nejen pestrobarevná vajíčka, pomlázka, jarní květiny a další typická výzdoba, ale také tradiční pochoutky, bez kterých si mnozí z nás nedovedou tyto svátky už ani představit. Abyste si letošní Velikonoce užili dosyta, přinášíme Vám inspiraci v podobě skvělých receptů na oblíbené velikonoční dobroty. Vyzkoušejte s námi zcela nové chutě, kterými překvapíte všechny své strávníky!

Jablečný beránek s medem

Ingredience:

  • 5 menších jablek – oloupaných a nakrájených na kostičky
  • 180g hladké mouky
  • 120g krupicového cuku
  • 3 vejce
  • 170g rozpuštěného másla
  • 1 polévková lžíce rumu
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka skořice

Postup:

Suché a mokré přísady smíchejte zvlášť, poté dohromady. Směs nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na beránka a pečte v předehřáté troubě na 180°C do růžova. Mírně vychladlého beránka vyklopte z formy a pocukrujte moučkovým cukrem.

Celý recept najdete zde: http://www.toprecepty.cz/recept/26491-jablecny-beranek-s-medem/.

Náš tip: Beránek se zapečeným sněhem

Ingredience:

  • 1 upečený beránek
  • 3 bílky
  • 1 čajová lžička octa
  • 90g krystalového cukru
  • rozinky a barevné polevy Dr.Oetker na ozdobu

Postup:

Bílky vyšlehejte s octem a cukrem do pevného sněhu. Naplňte jím zdobící sáček a ozobte jím v podobě kudrlinek tělo beránka. Sníh zapečte v předehřáté troubě na 200°C, dokud nezezlátne. Beránka můžete dozdobit rozinkami a barevnými polevami.  

Celý recept najdete zde: http://www.toprecepty.cz/recept/33304-velikonocni-beranek-se-zapecenym-snehem/.

Velikonoční nádivka

Ingredience:

  • starší rohlíky
  • vejce (na 1 rohlík 1 vejce)
  • uzené maso (na 1 rohlík 25 g masa)
  • petrželka
  • mladé kopřivy
  • kontryhel
  • špetka soli
  • sádlo na vymazání pekáče

Postup:

Uzené maso uvařte, nechte vychladnout a poté nakrájejte najemno. Rohlíky nakrájejte na drobné kostičky, zalijte vývarem z masa a nechte je nasáknout. Žloutky utřete se solí, přidejte nadrobno nasekanou petrželku, mladé kopřivy a kontryhel a smíchejte se změklými rohlíky. Ze zbylých bílků ušlehejte sníh, který vmíchejte do směsi. Zapečte v sádlem vymazaném pekáči a podávejte se zeleninovým salátem.

Celý recept najdete zde: http://www.toprecepty.cz/recept/60-velikonocni-nadivka.

Velikonoční bramborové bochánky

Ingredience na těsto:

  • 300ml vody
  • 100g rozpuštěné Hery
  • 100g bramborové kaše v prášku
  • 400g hladké mouky
  • 30g droždí
  • 2 čajové lžičky soli
  • 2 čajové lžičky cukru
  • česnek
  • semínka na posypání
  • 1 vejce na potření

Ingredience na náplň:

  • 300g uzeného masa
  • 2 cibule
  • česnek
  • olej

Postup:

Ze surovin na těsto vypracujte v domácí pekárně (program Těsto), nebo ručně vláčné těsto. Na oleji osmahněte na plátky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené uzené a přidejte prolisovaný česnek (dle chuti). Mírně vykynuté těsto rozdělte na 20 dílů, naplňte náplní a zabalte. Bochánky dejte na plech, potřete rozšlehaným vejcem a posypte semínky. Nechte ještě půl hodiny kynout a upečte dozlatova.

Celý recept naleznete zde: http://www.toprecepty.cz/recept/11351-velikonocni-bramborove-bochanky.

Užijte si letos Velikonoce plné chuti! Na TopRecepty.cz najdete desítky tradičních i originálních receptů, kterých si užijete nejen na Velikonoce. Inspirujte se, vařte a sdílejte své kulinářské umění – to vše jen na TopRecepty.cz. Připojte se k nám!

TopRecepty.cz Vám přejí krásné Velikonoce!

Komentáře

Ke článku nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář


Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům