Bramborová polévka od babičky

Antik10 Kuchařka:

Doba přípravy: asi 30 min 6.porcí Polévky 39 názorů

514
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Suroviny

10 dkg másla nebo Hery
Nyní v akci
2 lžíce hladké mouky
1 kostka masoxu nebo dom. vývar
4 brambory
Nyní v akci
zeleninu do polévky
sůl
majoránka
bobkový list
česnek
dle chuti houby
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky připravíme jíšku. Ve vodě povaříme brambory, zeleninu, masox, nebo vývar.

  2. Polévku zahustíme jíškou, přidáme majoránku, sůl a bobkový list.

  3. Chvíli povaříme a nakonec přidáme zeleninu.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborová polévka od babičky

  • Kvetinka Kvetinka

    někteří lidi berou recepty doslova. Má to být jen inspirace a každý, dle svého uvážení vařte. Zda-li Hera nebo psí sádlo 8-( domácí vývar, či vývar ze slepičích pařátů :-O Každý podle chutě, tak se tu nečertěte. Mně se taky nelíbí všechny recepty doslova, ale vetšinou vždy najdu nějakou inspiraci. Správný kuchař musí mít fantazii. tak se nečertěte nad Masoxem. Věřím, že i ti, co tu říkají Kostku Nikdy, ji určitě někdy použili. A nebo měli v jídle a řekli si Mňam. ;-)
    :yes:

    Odpovědět

  • madlina madlina

    Iveta:
    Pravda je, že já si už bez Masoxu vaření neumím představit.

    Odpovědět

  • Iveta Iveta

    Moje babička byla dobrá kuchařka a uměla uvařit z mála, masa moc nebylo, přesto bylo její jídlo chutné a levné. Kritizujete, že je tato bamboračka ošizená, ale babička jí také nevylepošovala vývary z masa u z uzených kůží, akorát ty sušené houby do ní měla vždy schované. Mosox používala až moje maminka, starší dámy se obešly bez něj. Já ho používám docela často i do vývaru a jinak si schovávám vývary z různých druhů masa , když chci pak uvařit boršč, ušetří to hromadu práce.

    Odpovědět

  • Valerie27 Valerie27

    :yes::yes:me and all my family love that soup!!!:-Kwww.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Ota Ota

    Dávám česnek jak na plátky k cibulce osmahnout a do hotové lisovaný 2X stroužek zvýrazní to chuť Bobkův list nedáváme krkáme to a ostatně je rakovinotvorný. Masox dáváme jsme proti němu imunní.Česnek sráží všechny jedovaté radikály.A zavoníme to domácí vypěstovanou Majoránkou doporučuji.A nezapomenout zakloktat vejce od domácí slepičky.

    Odpovědět

  • Cizák Cizák

    Netuším, proč třeba marťas-bábička dává za tenhle chudičký recepis bodík. Tahle bramboračka by mohla bejt maximálně od praprababičky, která se bála, aby se dědeček neotrávil. I když mohla bejt prabába chudá jak kostelní myš, tak do lesa zajít mohla - houby jsou zadarmo. Bramboračka bez hub a česneku je akorát "bramboračka." ;-(

    Odpovědět

  • marťas-bábička marťas-bábička

    :-D:-DKostka bujonu a česnek té bramboračce přidá špéci!A houby jsou skoro povinné. Dávám bodík.Super, polévečky zbožňuji!:-K:-p

    Odpovědět

  • Sorry Sorry

    Otřesný recept:-!:no::-((

    Odpovědět

  • Jirka Jirka

    Stroužek česneku udělá v brambůrce divy, neměla by chybět hrstička sušených hub, kůže ze slaniny polévku jemně dochutí, trochu krup taky není na škodu, nové koření a pepř, zeleninu doporučuji osmahnout na másle. Výsledkem je nejlepší bramboračka na světě.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Bujon ani kostka tam určitě být nemusí, brambory, zelenina a koření bohatě stačí. Pokud chcete navíc masovou chuť, uvařte vývar z vepřových kostí, které Vám zbyly například z kotlet. Pokud je na nich nějaké maso, můžete ho pak do polévky vložit.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Petr co vaření nerozumí: nemusí, veď pekný zeleninový vývar sa urobí pošas varenia zeleniny ;-)

    Odpovědět

  • Petr co vaření nerozumí Petr co vaření nerozumí

    Zdar kuchtici, hej moc tomu nerozumim ten bujon tam musí být?

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    DNES jsem vařila z uzeného vývaru:yes:a dávám uvařit i cibuli a česnek:yes:

    Odpovědět

  • canni canni

    Spagetka: JoJo, vím, že se dá zmrazit, ale netušila jsem, že i zavařovat :-) já spíš dělám takovej "rychlo vývar" když vařím psovi kosti a odřezky masa, ale to vařím sotva hodinu.. :-) škoda to pak vylít, takže z toho dělám polévku, vařím v tom luštěniny a podobně. Akorát je to bez chuti, psovi nekořením. Jak jsem psala, nejsem zkušená kuchařka, vařím sotva 2 roky, nikdo mě neučil..

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    canni: Dělej to jako já i mnozí další, taky nemáme čas vařit věčně vlastní vývar (dobrý vývar chce fakt čas), ale existuje řešení: Ve chvíli času (určo se najde) si prostě udělej tak 10 - 15 litrů vývaru najednou. (já nejdřív opeču, pak velmi pomalu táhnu, perlím vývar. Nechám zchladit, seberu zbytečný tuk a rozdělím na porce, dám do mrazáku a mám na čtvrt roku pokoj. Někdy i se zeleninou, spíš ale dělám čirý, který pak dle potřeby dochutím a věř mi, pak je vždy pohodlně při ruce.:yes::yes::yes: Jo a pokud budeš mít potřebu dolévat vodu, zásadně vroucí!
    Moje mamka ho i zavařovala, ale upřímně, já na to nikdy nenašla odvahu, ale dobrý asi byl ;-);-)

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo