

Bramborová polévka od babičky
Suroviny 6.porcí
- 10 dkg másla
- 2 lžíce hladké mouky
- vývar
- 4 brambory
- zeleninu do polévky
- sůl
- majoránka
- bobkový list
- česnek
- dle chuti houby
Postup přípravy receptu
Z másla a mouky připravíme jíšku. Ve vývaru povaříme brambory a houby.
Polévku zahustíme jíškou, přidáme majoránku, sůl a bobkový list. Přidáme krájenou zeleninu, chvíli povaříme a podáváme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborová polévka od babičky
-
Hanes: Přímo pod názvem receptu jsou hvězdičky a lze recept ohodnotit. Od jedné až po pět hvězdiček. Čím lepší recept, tím víc hvězdiček.
-
No jo, kde se ale nyní dávají body?
-
Je dost hrozné číst, jak přesně se který recept dělá a kdo to tak nedělá, je idiot. Nerad používám vulgarismy, ale idiot je ten, kdo tohle napíše. Každý máme své receptury a hlavně svůj jazyk.
I když mám své postupy na bramborovou polévku, uvařil jsem podle tohoto receptu a náramně mi chutnalo (A ještě bude, mám jí asi na týden????). Samozřejmě dávám bodík -
hosta: upřímně Tě lituju
...děs...
-
bohynovka: časově to sedí, začínám soptit, lítají už ode mne blesky, Mikuláš se blíží
-
hosta: Vis, ze nevolnictvi uz skoncilo, vid
? Dnes to mas jako galeje.
-
maris: proto jsem ji tady smazala
-
Stejná fotka od Handika je u receptu Kuřecí vývárek
https://www.toprecepty.cz/recept/30078-kureci-vyva... -
Saja: Tento recept mohla dělat jedině šílená bába z Dobřan. Do základu se dává sádlo. Bobkový list nikoliv. Recepty by neměli dělat idioti.
-
Iveta: taky jsem delala a dnes znovu je vyborna
-
Dělala jsem jí po prvé a tenhle recept je výborný :P
-
někteří lidi berou recepty doslova. Má to být jen inspirace a každý, dle svého uvážení vařte. Zda-li Hera nebo psí sádlo
domácí vývar, či vývar ze slepičích pařátů
Každý podle chutě, tak se tu nečertěte. Mně se taky nelíbí všechny recepty doslova, ale vetšinou vždy najdu nějakou inspiraci. Správný kuchař musí mít fantazii. tak se nečertěte nad Masoxem. Věřím, že i ti, co tu říkají Kostku Nikdy, ji určitě někdy použili. A nebo měli v jídle a řekli si Mňam.
-
Iveta:
Pravda je, že já si už bez Masoxu vaření neumím představit. -
Moje babička byla dobrá kuchařka a uměla uvařit z mála, masa moc nebylo, přesto bylo její jídlo chutné a levné. Kritizujete, že je tato bamboračka ošizená, ale babička jí také nevylepošovala vývary z masa u z uzených kůží, akorát ty sušené houby do ní měla vždy schované. Mosox používala až moje maminka, starší dámy se obešly bez něj. Já ho používám docela často i do vývaru a jinak si schovávám vývary z různých druhů masa , když chci pak uvařit boršč, ušetří to hromadu práce.
-
me and all my family love that soup!!!
www.toprecepty.cz