Salát Nicoise

Saláty Doba přípravy: 20min. 10 názorů

Saláty Doba přípravy: 20min. 10 názorů

Suroviny 4 porce

1/2 hlávky ledového salátu
2 ve slupce uvařené brambory
50g povařených zelených fazolek
2 rajčata
100 g černých oliv
na dresink:
1 lžíce olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička vinného octa
sůl
mletý pepř
na dohotovení:
1 krabička tuňáka v oleji nebo ve vlast. šťávě
2 vařená vejce
50 g ančoviček

Postup přípravy receptu

  1. Salát natrháme na kousky velikosti sousta a dáme do mísy.

  2. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, překrájené fazolky, na čtvrtky nakrájená rajčata (bez semínek) a scezené olivy.

  3. Zalijeme dresinkem, který jsme vymíchali z uvedených surovin.

  4. Promícháme, navrch rozložíme čtvrtky vajec, kousky tuňáka a ančovičky.

    Podáváme vychlazené.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Knihovnička Recepty "Rychlovky", mírně upraveno

U nás se vychladit nestačil. Vonělo to tak úžasně, že jsme se do něj pustili hned po dokončení :-). Nemá chybu!!!

Komentáře k receptu Salát Nicoise

Tématické fráze: salát nicosia salát nicosie salát nikosie salát nikosia nicose salát salát nicoase salát nicose nicosie salát nicosia salat salat nikoise salát nicoisse nikosia salat salat nikozie nicoise dresink salat. niclois nicoase nicoas salát salát nicese salát nicosie recept knihovnička recepty čislo 8/2012 rychlovky