Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Katalánské brambory

Hledáte obměnu vařených brambor? Vyzkoušejte tyto katalánské brambory. Jsou vařeny ve slupce a poté smíchány s cibulí, česnekem a osvěženy petrželkou a citronovou šťávou. Do křupava upečené je posypte strouhaným sýrem a pažitkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 850 kJ /
681 kcal
Bílkoviny18,01 g
Tuky1,16 g
Vláknina27,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy139,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky. Společně je s petrželkou osmahneme na oleji. Krok 2: Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na hrubší plátky a s cibulí opatrně promícháme v pečicí nádobě. Osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Krok 3: Pečeme v troubě do křupava. Hotové sypeme pažitkou a sýrem. Podáváme se zeleninovým salátem

TIP: Strouhaný sýr - jednoduchý a chutný pomocník v kuchyni

Zveřejněno 10. 4. 2016

Poznámka autorky mika59

Zdroj: Katalánské recepty - upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Katalánské brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qn9R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Katalánské brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qn9R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

magdalenka: Perte se a žerte se ..., :-K

Tonja: mala som dojem, že reagujete na niekoho spred 5 rokov, dotyčný to ani nezbadá...
Samozrejme, nič proti reakciám na staršie recepty. Skôr naopak, často sa vytiahnu skvelé a skoro zabudnuté recepty.

casino: No, že máte společného hodně, jsem už dávno zjistila. Jen nevím, proč reagovat na něco, co vlastně ani nestojí za to. Já čerpala z nějakého zdroje a nevím proč to dnes řešit. Buď se recept líbí, nebo nelíbí. A proč hledat něco, kde nic není...Nebo mám změnit opět název ? A přání pěkného večera Vám přijde jako ironie? Tak to se omlouvám..jestli tohle někomu vadí..Teda Vám..a klidně se tomu zasmějte..

magdalenka:
Ano má:-K
U komentářů snad vždy platilo, že jsou nadčasové, že :yes:

mika59:
No, pominu-li, že mám s dotyčným leccos společného :-8 tak se pokuste zamyslet nad tím, co je na jeho přístupu opovrženíhodného:-O
***
V diskuzích se obecně nedoporučuje používat ironie:yes: leč protentokrát použiji vaše slova: "Jinak přeji hezký večer." :-D

Tonja: A mohu se zeptat oč Vám tady jde? Přijde mi, že neustále hledáte v receptech něco, so se Vám hodí abyste mohl reagovat. Jinak přeji hezký večer.;-);-)

magdalenka: Magdalenko, má to smysl, aspoň podle mého názoru. Nebo tím chceš říct, že se reaguje jen na úplně čerstvě vložené recepty, pokecá se a pak se recept odloží nebo se na něj má zapomenout? Když někdo do Topek přišel později, nesmí už na starší recepty reagovat? Jen se ptám, bylo by to totiž divné.

Tonja: má zmysel reagovať na príspevky spred 4 rokov?

Zanechme malicherností, ale přesto zkusme dodržovat nějaká pravidla v názvosloví a nevymýšlet si příliš. Abychom neskončili tak, že hovězí guláš bude z kuřecího masa a pod názvem slepičí polévka nalezneme čočkový salát.

Krásné brambůrky :) Jenom pozor na dobu smažení česneku a na moc rozpálenou pánev, aby nezhořkl. Radši dělám nejdřív cibuli a česnek dám až na konec, nebo smažím hodně pozvolna . Recept brzy vyzkouším :-8

prosciuto 10. 4. 2016 15:55
Nemám najmensí záujem kritizovat tento recept, ale chcem len potvrdit, ze jedlo s týmto názvom v Katalánsku (Catalunya) neexistuje.
Zdroj, ktorý uvádzate, je zdrojom nepoznajúcim skutocnost, alebo jazyk v jedálnom lístku, zvlást, ak je písaný po katalánsky (povinnost podla nariadenia miestnej "vlády", ktorú nastastie nie vsetci dodrzujú).
Podobne, ako v jednom takomto "zdroji" sa uvádza, ze Barcelona (hlavné mesto Katalánska) nemá pláz. Skutocnost je, ze má "len" 6 km.
Takze sa nedá rôznym pochybným "zdrojom" verit ani pol slova.

prosciuto: nemám nejmenší zájem kritizovat váš příspěvek, ale jako kritika od vás opravdu zní, a myslím, že je úplně jedno jak se jídlo jmenuje, většina tu, předpokládám, hledá rychlé a chutné recepty. Ale asi tu každý hledáme něco jiného, že? Já recept určitě zkusím a název opravdu neřeším. :-)

Zobrazit 5 starších odpovědí

Hezký recept, chutnalo by mi

příští týden určitě udělám,pažitka už bude ze zahrádky:-8 a zeleninový salátek zatím s kupované zeleniny:-(,udělám aspon na dva dny:-):yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
recepty z brambor, brambory po španělsku, katalanské recepty, jedlo z brambor, recepty-brambory, brambory s cibulí po rusku, brabory recept, recept na brambory, katalanský řízek se sýrem, ruske brambory recept, recept z brambor, recepty z afganistanu, pečené brambory po španělsku, brambory recepty, recept bramborák, katalnské brambory recept, bramborák recept, brambory recept, katalanska zelenina recept, katalánský recept ze zeleniny

Suroviny:
brambory, cibule, česnek, petrželka zelená, šťáva citronová, olej, pažitka, sýr strouhaný, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu