Katalánské brambory
Hledáte obměnu vařených brambor? Vyzkoušejte tyto katalánské brambory. Jsou vařeny ve slupce a poté smíchány s cibulí, česnekem a osvěženy petrželkou a citronovou šťávou. Do křupava upečené je posypte strouhaným sýrem a pažitkou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 850 kJ / 681 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,01 g |
Tuky | 1,16 g |
Vláknina | 27,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 139,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Katalánské recepty - upraveno
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2022 13:10
magdalenka: Perte se a žerte se ...,
26. 9. 2021 14:36
Tonja: mala som dojem, že reagujete na niekoho spred 5 rokov, dotyčný to ani nezbadá...
Samozrejme, nič proti reakciám na staršie recepty. Skôr naopak, často sa vytiahnu skvelé a skoro zabudnuté recepty.
Samozrejme, nič proti reakciám na staršie recepty. Skôr naopak, často sa vytiahnu skvelé a skoro zabudnuté recepty.
25. 9. 2021 19:54
casino: No, že máte společného hodně, jsem už dávno zjistila. Jen nevím, proč reagovat na něco, co vlastně ani nestojí za to. Já čerpala z nějakého zdroje a nevím proč to dnes řešit. Buď se recept líbí, nebo nelíbí. A proč hledat něco, kde nic není...Nebo mám změnit opět název ? A přání pěkného večera Vám přijde jako ironie? Tak to se omlouvám..jestli tohle někomu vadí..Teda Vám..a klidně se tomu zasmějte..
25. 9. 2021 19:49
magdalenka:
Ano má
U komentářů snad vždy platilo, že jsou nadčasové, že
mika59:
No, pominu-li, že mám s dotyčným leccos společného tak se pokuste zamyslet nad tím, co je na jeho přístupu opovrženíhodného
***
V diskuzích se obecně nedoporučuje používat ironie leč protentokrát použiji vaše slova: "Jinak přeji hezký večer."
Ano má
U komentářů snad vždy platilo, že jsou nadčasové, že
mika59:
No, pominu-li, že mám s dotyčným leccos společného tak se pokuste zamyslet nad tím, co je na jeho přístupu opovrženíhodného
***
V diskuzích se obecně nedoporučuje používat ironie leč protentokrát použiji vaše slova: "Jinak přeji hezký večer."
25. 9. 2021 17:51
Tonja: A mohu se zeptat oč Vám tady jde? Přijde mi, že neustále hledáte v receptech něco, so se Vám hodí abyste mohl reagovat. Jinak přeji hezký večer.
25. 9. 2021 17:07
magdalenka: Magdalenko, má to smysl, aspoň podle mého názoru. Nebo tím chceš říct, že se reaguje jen na úplně čerstvě vložené recepty, pokecá se a pak se recept odloží nebo se na něj má zapomenout? Když někdo do Topek přišel později, nesmí už na starší recepty reagovat? Jen se ptám, bylo by to totiž divné.
3. 5. 2020 08:20
Tonja: má zmysel reagovať na príspevky spred 4 rokov?
3. 5. 2020 07:59
Zanechme malicherností, ale přesto zkusme dodržovat nějaká pravidla v názvosloví a nevymýšlet si příliš. Abychom neskončili tak, že hovězí guláš bude z kuřecího masa a pod názvem slepičí polévka nalezneme čočkový salát.
20. 4. 2016 10:31
prosciuto: nemám nejmenší zájem kritizovat váš příspěvek, ale jako kritika od vás opravdu zní, a myslím, že je úplně jedno jak se jídlo jmenuje, většina tu, předpokládám, hledá rychlé a chutné recepty. Ale asi tu každý hledáme něco jiného, že? Já recept určitě zkusím a název opravdu neřeším.
12. 4. 2016 16:25
Miro kuchár: Sebavedomie.
12. 4. 2016 12:20
Napište svůj komentář
prosciuto: Mám dotaz ? Co tady řešíte ? Recept nebo zeměpis ?
prosciuto: Mám dotaz ? Co tady řešíte ? Recept nebo zeměpis ?
10. 4. 2016 17:36
Krásné brambůrky :) Jenom pozor na dobu smažení česneku a na moc rozpálenou pánev, aby nezhořkl. Radši dělám nejdřív cibuli a česnek dám až na konec, nebo smažím hodně pozvolna . Recept brzy vyzkouším
10. 4. 2016 16:53
spagetka:
Môj komentár ani náhodou nechcel zpochybnit kvalitu a chut tohoto receptu.
Ale zrejme by ste reagovali, keby ste objavili napr.: Afgánske vepro-zelo, pretoze niekto neznalý situácie by to vo svojej knihe receptov uvádzal ako typický recept z Afganistanu.
Co sa týka Spanielskych vtáckov - je to bezné jedlo v Spanielsku (a tiez v Taliansku) ibaze s iným názvom.
V zahranicí (zvlást v Západnej Európe, ale nielen tam) spolu s Paellou je Spanielska tortilla najznámejsie jedlo.
V Spanielsku je to Tortilla de patatas a nikto názov Spanielska tortilla nepozná. Vznikol, ked politická a hospodárska situácia prinútila státisíce Spanielov opustit svoju vlast a kedze v emigrácii varili to, co poznali z domu, domorodci pomenovali jedlo ako Spanielska tortilla. Bolo to pre nich zrozumitelnejsie ako Tortilla de patatas.
Môj komentár ani náhodou nechcel zpochybnit kvalitu a chut tohoto receptu.
Ale zrejme by ste reagovali, keby ste objavili napr.: Afgánske vepro-zelo, pretoze niekto neznalý situácie by to vo svojej knihe receptov uvádzal ako typický recept z Afganistanu.
Co sa týka Spanielskych vtáckov - je to bezné jedlo v Spanielsku (a tiez v Taliansku) ibaze s iným názvom.
V zahranicí (zvlást v Západnej Európe, ale nielen tam) spolu s Paellou je Spanielska tortilla najznámejsie jedlo.
V Spanielsku je to Tortilla de patatas a nikto názov Spanielska tortilla nepozná. Vznikol, ked politická a hospodárska situácia prinútila státisíce Spanielov opustit svoju vlast a kedze v emigrácii varili to, co poznali z domu, domorodci pomenovali jedlo ako Spanielska tortilla. Bolo to pre nich zrozumitelnejsie ako Tortilla de patatas.
10. 4. 2016 16:53
prosciuto: Díky za názor
10. 4. 2016 16:15
prosciuto: zrovna tak, jako ve Španělsku nevědí jak přišli ke "španělskému ptáčku", v Rusku k "ruskému vejci", v Holandsku k "holandskému řízku" - nemá smysl se dohadovat o názvu, prostě to berte jako název receptu. A dobrou chuť . Tenhle recept mám v rodinné kuchařce jako chuchelské bramberdle, ale bez toho citronu a taky se nebudu hádat o to, jak se to má správně jmenovat , protože nezáleží na názvu, ale na obsahu a následné chuti
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 5 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 20 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 2 minutami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 6 minutami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 57 minutami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 1 hodinou
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 2 hodinami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 2 hodinami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 2 hodinami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho vařit celé brambory ve slupce? Závisí to na několika okolnostech
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Další recepty
Tématické fráze: recepty z brambor brambory po španělsku katalanské recepty jedlo z brambor recepty-brambory brambory s cibulí po rusku brabory recept recept na brambory katalanský řízek se sýrem ruske brambory recept recept z brambor recepty z afganistanu pečené brambory po španělsku brambory recepty recept bramborák katalnské brambory recept bramborák recept brambory recept katalanska zelenina recept katalánský recept ze zeleniny
Suroviny: brambory, cibule, česnek, petrželka zelená, šťáva citronová, olej, pažitka, sýr strouhaný, sůl, pepř mletý
Katalánské brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qn9R
18 názorů