Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse: Použití správné mouky a odležení těsta zaručí luxusní výsledek
Zdroj: Toprecepty, Miquel

Ovocné knedlíky jsou ozdobou české kuchyně nejenom v létě. Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse je snadné na přípravu. Kromě toho je výborné a sklidí pochvalné ohlasy.

Které tvarohové ovocné knedlíky jsou nejlepší

Ovocné knedlíky můžeme chystat z různých druhů těst. Mezi nejjednodušší patří tvarohové. Pokud ještě nemáte recept na nejlepší ovocné knedlíky z tvarohového těsta, máme pro vás recept od šéfkuchaře Romana Pauluse. Příprava je velmi snadná, jen těsto potřebuje strávit alespoň hodinu v lednici. Ale klidně si ho můžeme přichystat večer a uvařit tento oblíbený sladký pokrm k obědu.  

Která mouka se dává do tvarohových knedlíků

Když začátečníci v kuchyni připravují tvarohové knedlíky, možná se obávají, aby z nich nebyly tvrdé broky. Aby se to nestalo, obvykle se na přípravu doporučuje hrubá mouka, případně krupice

Roman Paulus, šéfkuchař oceněný šesti michelinskými hvězdami, které získal pro hotel Radisson Blu Alcron Prague, využívá napůl dětskou krupičku s hladkou moukou. Výsledkem je poměrně jemné těsto. Aby se nelepilo, je lepší pomoučit ruce. Díky této kombinaci mouky jsou výsledné knedlíky vynikající.  

Ovoce

Ať jste malí, nebo velcí, každý den byste si měli dopřát jednu porci ovoce. Můžete si jen tak nakrájet jablíčko nebo hrušku, přidat banán do ovesné kaše nebo do jogurtu, dietářům zase vyhovuje…

Jak připravit tvarohové těsto na ovocné knedlíky podle Romana Pauluse

Na knedlíky pro čtyři osoby si připravte: 500 g pevnějšího tvarohu, 140 g dětské krupičky, 140 g hladké mouky, 140 g změklého másla, 2 vejce, 2 vanilkový cukr, citrónovou kůru a 2 špetky soli. Dále: ovoce - meruňky, jablka, jahody. Na posypání: mleté ořechy (nebo lískové oříšky), moučkový cukr, mák, strouhaný tvaroh a mletou skořici.

Jak na to? Z uvedených surovin vypracujte hladké těsto. Nejprve ho trochu prošlehejte metlami v míse, teprve pak ho zpracujte rukama na vále, jde to velmi rychle. Těsto nechte odležet nejméně 1–2 hodiny v ledničce (i do druhého dne).

Dejte vařit do hrnce vodu. Těsto rozválejte na plát silný cca 4 mm, nakrájejte ho na čtverce a do každého zabalte vybrané očištěné a případně pokrájené ovoce. Všechny kousky by měly být zhruba stejné, aby se knedlíky uvařily rovnoměrně. 

Až budou všechny zabalené, postupně je vložte do vroucí osolené vody a nechte spíše táhnout. Voda se nesmí vařit klokotem. Knedlíky opatrně nadzdvihněte ode dna, stále hlídejte var. Jeden knedlík vytáhněte, rozkrojte a ochutnejte, jestli už je ovoce měkké. Pokud ano, je jistě uvařené i těsto. Jahodové tvarohové knedlíky se vaří zhruba 8-10 minut podle velikosti knedlíků. Knedlíky vytáhněte z vody a můžete je posypat tím, co vám chutná.

Náš tip: Připravte si těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle následujícího video receptu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více