Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

10 skvělých potravin, které můžete jíst od rána do večera a nepřiberete ani kilogram
Zdroj: Mika59, Toprecepty.cz

Léto je v plném proudu a počasí vyzývá k tomu odhazovat svršky. Pokud potřebujete do plavek nebo do přiléhavého tílka shodit ještě pár kilo, není nutné týrat se hlady. Naopak, ke štíhlé postavě se dá projíst! Když si budete dopřávat následující potraviny, nemusíte se vůbec omezovat v jejich množství.

1. Rajčata

Základ mnoha salátů, šťavnatá zelenina plná vitaminů, ale také parťák štíhlé postavy. Nakrájejte je na čtvrtky a pojídejte během dne, kdykoli dostanete chuť. Ve 100 g mají rajské plody jen 84 kJ. Díky vláknině vás zasytí, pomůžou zažívání a urychlí hubnutí.

2. Meloun

Osvěžující lahůdka se botanicky řadí mezi, a teď se podržte, mezi poléhavé byliny! A polehávat si můžete i vy, když si jej budete dopřávat, co hrdlo ráčí. Ve 100 g má vodní meloun totiž pouhopouhých 118 kj. Dáte si čtvrtku, nebo sníte rovnou celý?

3. Jahody 

Ano, sezona těch nejšťavnatějších už sice skočila, ale i tak se dají tyhle plody léta stále koupit. A pokud jste na cestě za útlým pasem, rozhodně neváhejte. 100 g jahod má jen 147 kJ. Ve spojení s bílým jogurtem se tak stávají ideální letní svačinkou, která je lahodná a nevyvolá výčitky svědomí.

4. Salátová okurka

První místo naší hitparády! Salátová okurka má jenom 59 kJ ve 100 g! Nastrouhejte si klidně dvě celé, přidejte dvě nastrouhaná jablka a ujídejte tuhle dobrotu celý den. A rovnou vyhlížejte plavky o číslo menší!

5. Houby

Rostou? Rostou! Tak hurá na ně! Češi jsou mistři ve sbírání a konzumování hub. A dobře děláme. Houby totiž obsahují skoro 90 % vody, nějaké vitaminy, vlákninu a zanedbatelné množství kalorií. Dle druhu houby zhruba kolem 100 kJ na 100 g. To už je slušný důvod pro to popadnout košík a vyrazit do lesa.

6. Mandarinky 

Nečekejte, až vám je Mikuláš nadělí v punčošce, a vyrazte pro ně do supermarketu hned. Nejenže vám dodají nálož vitaminu C, vlákninu a tekutiny, ale také si náramně pochutnáte a nepřiberete. 100 g mandarinky má jen 180 kJ.

7. Cukety

Univerzální zelenina, která se dá zpracovat asi na 100 způsobů. Obsahuje velké množství vody, minerály a vlákninu a ve 100 g zhruba 85 kJ, což je „nula nula nic“. Skoro jako salátová okurka. Ty dvě by se mohly kamarádit a vy s nimi. Pro hubnutí jsou jak cuketa, tak okurka jako stvořené.

8. Brokolice

Jedna z nejzdravějších zelenin vůbec. Účinný bojovník proti rakovině prostaty a zásobárna vitaminu C. 100 g této zelené krasavice obsahuje pouhých 147 kJ. Na večeři můžete klidně spořádat půl kila plus několik plátků šunky k tomu a na bocích to nepoznáte.

9. Tuřín

Podobá se přerostlé bílé řepě, ale v chuti je mnohem jemnější. Tuřín obsahuje 90 % vody a cennou vlákninu. Pro ladné křivky je obojí výhodné. Uvařte si z něj polévku, nebo jej upečte v troubě. 100 g má jen 148 kJ.

10. Dýně 

Pečená s trochou olivového oleje a posypaná čerstvým rozmarýnem chutná božsky, parádně zasytí a přitom kaloricky kde nic, tu nic. Dýně Hokkaido má ve 100 g jen 145 kJ! Takže se jí k večeři můžete doslova přecpat, aniž by vám bylo špatně a aniž by to ráno vaše váha zaznamenala. Voilá! 

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více