Polévka z tuřínu

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Polévky 6 názorů

Suroviny

1/4 většího tuřínu
1 střední brambor
cca 10 cm bílé části pórku nebo několik jarních cibulek
kousek másla
100 ml smetany
1 l vývaru nebo vody
špetka muškátového oříšku
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tuřín a brambor zbavíme slupky a nakrájíme na kostky. Na másle orestujeme nakrájený pórek nebo jarní cibulky, vhodíme tuřín a brambor, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a zalijeme vývarem. Vaříme doměkka a poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Přilijeme smetanu, provaříme a dochutíme. Při podávání můžeme ozdobit krutony, já jsem do talíře přidala kousky uzeného lososa.

Poznámka

Moje recepty a fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 82 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka z tuřínu

Tématické fráze: tuřín recepty tuřín recepty z tuřínu tuřín recept recepty tuřín recept na tuřín recepty na tuřín recepty na tuřín co je tuřín recept tuřín jak vypadá tuřín recept z turinu recepty s tuřínu příprava tuřínu co uvařit z tuřínu co je to tuřín turinova polevka jak uvařit tuřín krémová polévka z tuřínu jak se vaří tuřín

Zapomněl/a jsem heslo