Polévka z tuřínu

Suroviny

1/4 většího tuřínu
1 střední brambor
cca 10 cm bílé části pórku nebo několik jarních cibulek
kousek másla
100 ml smetany
1 l vývaru nebo vody
špetka muškátového oříšku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Tuřín a brambor zbavíme slupky a nakrájíme na kostky. Na másle orestujeme nakrájený pórek nebo jarní cibulky, vhodíme tuřín a brambor, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a zalijeme vývarem. Vaříme doměkka a poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Přilijeme smetanu, provaříme a dochutíme. Při podávání můžeme ozdobit krutony, já jsem do talíře přidala kousky uzeného lososa.

Poznámka od kuchařky

Moje recepty a fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Polévka z tuřínu

Tématické fráze: tuřín recepty tuřín recepty z tuřínu tuřín recept recepty tuřín recept na tuřín recepty na tuřín recepty na tuřín co je tuřín recept tuřín jak vypadá tuřín recept z turinu recepty s tuřínu co uvařit z tuřínu příprava tuřínu turinova polevka co je to tuřín jak uvařit tuřín krémová polévka z tuřínu plevka z turinu