Tuřín pečený s mrkví

Suroviny

2 bulvy tuřínu
700 g mrkve
1 kelímek smetany ke šlehání
3 lžíce mléka
sůl
bílý pepř
špetka kmínu
muškátový oříšek
2 cm másla
svazek čerstvého tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké plátky, trošku prosolíme, kdo chce i pokmínuje a zaplníme jí zapékací misku.

  2. Smetanu a mléko osolíme, opepříme a přidáme strouhaný muškátový oříšek (nebo květ) - asi půl lžičky.

  3. Nalijeme na zeleninu, poklademe kousky másla a nepřikryté pečeme asi půl hodiny, na cca 170 st.

  4. Potom posypeme odrhnutým tymiánem, lžící trošku přimáčkneme do smetany a opatrně promícháme - spíš lžící smetanou prolijeme a dopečeme.

Poznámka od kuchařky

Může se dát jako příloha k masu nebo jako samostatné lehké jídlo.

Komentáře k receptu Tuřín pečený s mrkví

Tématické fráze: tuřín recepty tuřīn recept zelenina tuřín recepty turin pečený tuřín recepty z tuřínu recepty na turín recepty turin tuřín jako příloha recept na tuřín recept tuřín zelenina turin turin zelenina recepty z turina tuřín - recepty recepty s tuřínem recept z turinu tuřín peceny jídla z tuřínu tuřím recepty