Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ušetříte a zhubnete aneb Šestero dobrých důvodů, proč si nosit oběd z domova
Zdroj: Ella Olson, Unsplash.com

Obědy v práci. Někdo je odbývá kupovanou svačinkou, někdo je úplně vynechává (a koleduje si o vředy) a jiný každý den zbytečně utrácí za odfláknuté jídlo z poledního menu nejbližší restaurace, nedej bože z jídelny. Pokud vám obědy nedotuje zaměstnavatel, pořád je nejlepší nosit si vlastní z domova. Ušetříte, zhubnete a ještě vám to bude nejvíc chutnat. No vážně!

Oběd z domova? Ano!

Pokud si ještě nevaříte do práce obědy doma, tak si honem pořiďte krabičku, ideálně skleněnou, ale samozřejmě se snese i bytelná plastová, a zalistujte kuchařkou. Připravovat si obědy do zaměstnání večer, nebo klidně i pár dní předem, to není žádná ostuda, je to chytré řešení, které, pokud si jej osvojíte, vám přinese jen benefity. Důvod? Máme jich hned sedm!

1. Ušetříte

Samozřejmě záleží na tom, co si budete vařit a v jakém množství. Pokud vám ale nevadí připravit si pekáč francouzských brambor nebo zapečených kolínek s mletým masem, sýrem a boloňskou omáčkou a to posléze jíst dva nebo tři dny, určitě to vyjde levněji, než ty tři dny jíst polední menu + nápoj v restauraci poblíž vaší kanceláře.

2. Zhubnete

Jedna z prvních věcí, co výživový poradci řeknou svým zákazníkům, je, že by se měli naučit chystat si jídlo do krabiček. Nejen, že si tak přesně odměří gramáž jednotlivých surovin, kterou je při každé dietě třeba sledovat, ale zároveň přesně ví, co jejich jídlo obsahuje, a to včetně množství použitých tuků, soli, cukru atd. Pokud se snažíte shodit nějaké to kilo navíc, oběd z domova je základ.

3. Je to zdravější

Nemusíte chtít ani zhubnout, stačí jen, zda vás zajímá, co konzumujete. U jídla z restaurace si nikdy nemůžete být zcela jisti, na čem jej kuchař dělal a co do něj dal. Ale když jste kuchařem vy, to je hned jiná!

4. Je to chutnější

Není svíčková, jako svíčková. Ne každý má v salátové zálivce rád kopr nebo česnek. Kuchaři v restauracích vaří podle sebe a podle toho, čím se zavděčí většinovému strávníkovi, ale vy máte jistě svoje preference. Pokud si budete obědy chystat doma, máte jistotu, že vždy dostanete přesně to, na co máte chuť a co vás uspokojí. Žádné vracení nebo ještě hůř, potupná konzumace něčeho, co váš jazyk zklamalo.

5. Ušetříte čas

Jasně, jíst ve spěchu se nemá, ale jsou dny, kdy víte, že toho máte v práci opravdu hodně a nechcete kvůli tomu zbytečně zůstávat přes čas. V takové situaci je připravený oběd, z domova, který jen ohřejete a sníte v kancelářské kuchyně, rozhodně lepší volba, než hodinový pochod s kolegy do restaurace, kdy se pořád na někoho čeká a celé se to vleče.

6. Dozvíte se drby

Dobře, ty se dozvíte i na vycházkovém obědě, na ten ale většinou chodíte se svými nejbližšími spolupracovníky. Během oběda ve sdílené kuchyňce se potkáte i s kolegy z jiných oddělení a můžete nepozorovaně odposlechnout, co se ve firmě vlastně děje. A hned je ten oběd peprnější!

Snad jsme vás už přesvědčili, že chystat si obědy doma je dobré. Pokud vás tedy zajímá ještě nějaká inspirace, co si připravit, aby se to dalo snadno přenášet, lehce ohřát a jíst třeba i víc než jeden den, inspirujte se přiloženými recepty.

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více