

Wrap tortilla s zeleninovo-kuřecí směsí
Suroviny 6 ks
- 6 ks tortill domácích nebo koupených
- 1 větší kuřecí prsa
- půl kapie
- půl bílé papriky
- půl menší cukety
- 1 jarní cibulku
- 1 červenou cibuli
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- špetka cukru
- sůl
- pepř čerstvě mletý
- chilli paprička dle chuti
- půl lžičky koření 5 vůni
- salátová směs nebo jakýkoli listový salát
- 3 lžíce majonézy
Postup přípravy receptu
Očištěné maso a zeleninu nakrájíme na menší kousky, cibuli na měsíčky, jarní cibulku nadrobno, ale zatím dáme stranou. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a lehce orestujeme cibuli . Přidáme maso a za zvýšené teploty prudce opečeme dorůžova.
Přidáme nakrájenou zeleninu, rozmačkaný česnek a dle potřeby maličko podlijeme horkým vývarem nebo jen vodou. Přidáme protlak, cukr a koření dle chuti (lze použít jiné). Chviličku povaříme, ale zelenina by měla zůstat na skus.
Tortillové placky lehce potřeme majonézou, na ni dáme k jednomu kraji salátové listy, masovou směs a jarní cibulku. Srolujeme a lehce utáhneme, aby rolka držela a směs nevytékala. Podáváme překrojené na poloviny se zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Hodí se teplé se salátem k obědu, jako pohoštění ale dobré jsou i studené třeba ke svačině nebo večeři.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Wrap tortilla s zeleninovo-kuřecí směsí
K receptu nejsou žádné komentáře.