Jednoduché francouzské brambory

Strowberry Kuchařka: Strowberry

Bramborová jídla 12 názorů

Suroviny

6 větších brambor
2 větší cibule
30 dkg šunkového salámu vcelku
2 vejce
0,4 l mléka
ďábelské koření
majoránka
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory se slupkou opláchneme a nakrájíme na plátky. Cibuli a salám nakrájíme na kostičky. Vše smícháme, dáme do pekáče, posypeme ďábelským kořením a zakápneme olejem.

  2. Vložíme do trouby a dáme péct. Mezitím si smícháme vajíčka s mlékem. Dobře okořeníme solí, pepřem a majoránkou.

  3. Když jsou brambory měkké, zalijeme je vaječnou směsí. Pečeme do zezlátnutí. Podáváme s kyselou okurkou a červenou řepou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 339 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jednoduché francouzské brambory

  • scofiq scofiq

    francouzáčky byla mňamka - kluci si pochvalovali - takže posílám bodíček

    Odpovědět

  • scofiq scofiq

    tak jsem dneska vyzkoušela tvoje francouzské brambory, Katko, fakt rychlovka, mám je v torubě:-)a vypadají dobře!
    ještě napíšu jak mým klukům chutnaly ;-)

    Odpovědět

  • llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll(neregistrovaný)

    Je to výborné.:-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Dnes byly u nás zapečené brambory, dělám podobně, jen jsem dala špekáčky orestované s cibulí a ještě posypala sýrem. Posílám fotky;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Určitě jsou;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    zapečené brambory jsou vždy mňamka:yes::-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Dovolila jsem si přidat foto;-)

    Odpovědět

  • Jan Jan(neregistrovaný)

    varilamyskakasicku: proboha, co to je "zpapali" snad je myšleno spapali:no::-//:-((:-!

    Odpovědět

  • Strowberry Strowberry(autorka receptu)

    Vaclav Fronek: Pokud bude vrstva vyšší, brambory budou měkké, ale né tolik opečené.:-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    JAKO "francouské brambory" rádi děláme i s přidáním těstovin, ale brambory před krájením vařené. Takto jsem nikdy nezkoušel , ale věřím, že to bude prima a jistě provařené. VYZKOUŠÍM.!!! Asi nesmí bejt moc veká vrstva ??? Dávám + bodík 7

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    V ústech se mi sbíhaj sliny, již dostávám laskominy:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Taky jste to zpapali hned, co, u nás to vydrží chvilku;-);-);-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: francouzské brambory se salámem francouzské brambory jednoduché recepty z brambor francouzské brambory pohlreich francouzské brambory top recepty francouské brambory francouzské brambory s kyselou okurkou francouzské brambory recept francouzke brambory se salamem francouzské bambory francouzské brambory s okurkou francouzké brambory jednoduche zapecene brambory top recepty z brambor recept francouzské brambory fancouzske brambory brambory se slupkou jednoduché francouzké brambory francouzske brambory s majorankou francouzské brambory s gothajem recept

Zapomněl/a jsem heslo