Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Hezké ráno :-), dneska budu mít vepřovou kotletu se šťávou a těstoviny. To samé budeme mít i zítra, ale s rýží ;-).

Pěkný den,u nás dnes a zítra vepřové na houbách:-p

Hezký den,:-) k obědu byly nadívané houby (žampiony plněné škvarkovou směsí) s pečivem :-p a k večeři připravím pečené brambory s tvarohem.

Dobré poledne, my dneska máme guláš z vepřovýho masa, na zítra bych to viděla na zelňačku a jako hlavní asi budou ryby (máme hejky) s bramborem :-)

Hezké dopoledne :-K, včera jsem byla na obědě u mamky a byla sekaná, bramborová kaše a zelenina. Dneska jsem opět sama, tak si ohřeju zbytek bramborových knedlíků s uzeným a k nim kysané bílé zelí ;-).

Nadja:
musí vřít a stačí na vteřinku ....

lencas: záleží na tom, proč nesmíš tučné maso. Vepřové maso je tučnější. Hovězí pokud má bílé žilky, tak to je tuk.
Králík a nutrie jsou dietní masa. Králíka mívají v masně, a pokud já vím, tak buď celého chlazeného nebo stehna mražená, občas i hřbety mražené. Nutrii už jsem hodně let v obchodě neviděla, ale pokud bys našla chovatele, tak by Ti možná nechal.

chocolate: děkuji - snad někdy vyzkouším.;-)

Nadja:Voda musi vrit, takze vkladat primo do vrouci vody, staci sekunda.



lencas:Na gulas muzes pouzit i hovezi zadni, nebo tzv. podpleci, to je libove a pritom ne suche a cenove prijatelnejsi, nez zadni.Z veprove kyty muzes klidne udelat i gulas, ale bude maso sussi.Nam to ovsem take nevadi;-).Na peceni pouzij kotletu vcelku, doporucuji pect pod poklopem, odklopit az na samem konci na kurcicku.
Na vypecky bych pouzila nejspise libovou plec.Preci jen se ty kousky maji daleko vetsi tendenci vysusit, nez kdyz peces libove maso v celem kuse.
Z krutich prsou delavam i "svickovou", z vykosteneho krutiho stehna, prodava se jiz predpripravene, delavam gulas, segedin, pecu...

Nadja:co se týká masa, nejradeji kuře,... ale asi by šlo i nejaké dietní hovězí či vepřové ale tyto masa neznám

Nadja:taky nemám odvahu, do vody, z ní to divne

to víte mám ráda řízky kveták langoše,... ale bez fritáku problém a mám jen starou remosku, jednu plotýnku , zcela bez trouby

Olinka5555: toto dělal můj bratranec s bramborákem, ale já nikdy neměla odvahu to zkusit.:-S
Voda se musí vařit, nebo stačí jen horká?

lencas:
mně se osvědčilo ponořit osmažené (květák, řízek, karbanátek) na několik vteřin do vroucí vody, kupodivu to funguje smažené pak není nasáklé tukem většina tuku zůstane ve vodě a chuťově to není poznat. Kdysi to doporučila kamarádce doktorka, když měla mononukleózu.

Přeji hezký den :-) a dnes jsme měli naložené kuřecí nudličky s rýží a rajčatový salát ;-):-K

MarcelaPa: byla jsem zrovna tady ;-)

:-! lencas: další od Drobka:
http://www.toprecepty.cz/recept/29101-smazeny-kvet...
od yanull:
http://www.toprecepty.cz/recept/12935-smazeni-a-do...
a dokonce Řízky v jogurtu (pečené v troubě) od Iljuši:
http://www.toprecepty.cz/recept/4594-rizky-v-jogur...

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli