Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 4 hodinami
„Mleté maso “ Veruncicka, 4. 9. 2025 21:05
„Přání a gratulace“ mika59, 4. 9. 2025 19:35
Poslední příspěvky
„Hezký den, u nás dneska vepřové nudličky na zelenině dušené…“ tara23, před 4 hodinami
„Hezký den dnes zeleninová polévka a řízečky z panenky s…“ Simona Skolakova, před 5 hodinami
„Dobré ráno, sme pozvaní na grilovačku, tam beriem čerstvo…“ magdalenka, před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
6. 7. 2013 11:28
Pozri na naše knedlíky :
http://www.toprecepty.cz/recept/2747-kynuty-knedli...
Knedlíky musia byť ľahké, nadýchané.
Rovnako robíme aj buchty na pare :
http://www.toprecepty.cz/recept/3223-buchty-na-par...
Neboj sa toho, ak raz urobíš, inak robiť nebudeš
6. 7. 2013 08:09
7. 3. 2011 22:15
Je to jednoduché, stačí větší hrnec o průměru požadované délky knedlíku. Na dno hrnce dám otočenou plechovku (6 cm) dnem nahoru a do té plechovky udělám otvírákem několik otvorů, aby se plechovka nepohybovala. Na tu plechovku dám pařák. Do hrnce dám vodu tak, aby nebyl pařák ve vodě. Přiklopím pokličkou a čekám až se začne vařit voda. Když voda vaří vezmu utěrku, kterou používám pouze na knedlíky a namočím jí ve studené vodě. Je to důležité, ten knedlík se na utěrku nepřilepí. Do studené mokré utěrky vložím dvě šišky vykynutých knedlíků a utěrku přes knedlíky přehnu. Vložím do hrnce tak, aby mi oba konce utěrky vyčnívaly z hrnce na ucha hrnce. Po výše uvedeném čase, odklopím pokličku, knedlíky vyjmu z hrnce v té utěrce (pozor na opaření) vyklopím a nití rozkrájím. Pokud vařím další várku, musí se utěrka znovu namočit ve studené vodě.
Všechny knedlíky takto uvařené nejsou mokré a vypadají dobře.
Předchozí 1 2