Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Veronika.Hrozna, před 9 hodinami
„Úspěchy úspěšných...“ Nadja, 30. 5. 2025 15:09
„Elektrický gril“ Lidabasilicum, 29. 5. 2025 19:05
Poslední příspěvky
„Nadja: Není nic jednoduššího než roastbeef. Jen maso musí…“ Veronika.Hrozna, před 9 hodinami
„Pěknou sobotu😊, i když u nás je počasí jak na houpačce, …“ MarcelaPa, před 12 hodinami
„MarcelaPa: já to mám stejně , napíšu si nákup, a papír…“ Jajajajaapaja, před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
6. 7. 2013 11:28
Pozri na naše knedlíky :
http://www.toprecepty.cz/recept/2747-kynuty-knedli...
Knedlíky musia byť ľahké, nadýchané.
Rovnako robíme aj buchty na pare :
http://www.toprecepty.cz/recept/3223-buchty-na-par...
Neboj sa toho, ak raz urobíš, inak robiť nebudeš
6. 7. 2013 08:09
7. 3. 2011 22:15
Je to jednoduché, stačí větší hrnec o průměru požadované délky knedlíku. Na dno hrnce dám otočenou plechovku (6 cm) dnem nahoru a do té plechovky udělám otvírákem několik otvorů, aby se plechovka nepohybovala. Na tu plechovku dám pařák. Do hrnce dám vodu tak, aby nebyl pařák ve vodě. Přiklopím pokličkou a čekám až se začne vařit voda. Když voda vaří vezmu utěrku, kterou používám pouze na knedlíky a namočím jí ve studené vodě. Je to důležité, ten knedlík se na utěrku nepřilepí. Do studené mokré utěrky vložím dvě šišky vykynutých knedlíků a utěrku přes knedlíky přehnu. Vložím do hrnce tak, aby mi oba konce utěrky vyčnívaly z hrnce na ucha hrnce. Po výše uvedeném čase, odklopím pokličku, knedlíky vyjmu z hrnce v té utěrce (pozor na opaření) vyklopím a nití rozkrájím. Pokud vařím další várku, musí se utěrka znovu namočit ve studené vodě.
Všechny knedlíky takto uvařené nejsou mokré a vypadají dobře.
Předchozí 1 2