Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

embr23: vůbec se ti nedivím, protože já musím ochutnat všechno co vidím. kdysi jsem tofu koupila. Ochutnala a odnesla nahoru k sousedům 😁. Vladka tyhle náhražky jí. A řekla jsem nikdy více😁.
Není nad dobrý sýr 😁

Zdravím, u nás dnes pečená kuřecí stehna, inspirovaná receptem tady z topek "Zlaté kuře"😋.
k nim ranné brambory a Římský salát s rajčetem.
Pekla jsem 6 stehen, 4 už jsou na cestě na Křivoklát 😁.
Zbyněk si už přišel pro držtky, odpoledne jdeme blahopřát Ivance k svátku, tak si k večeři přineseme polévku 😁
Až se manžel vrátí a přijde sestra dáme si kávičku a kremrole z Rohlíku 😀

ahojky : ) dnes mám tofu na paprice s těstovinou a k tomu ledový salátek s jogurtovou zálivkou :) a do konce týdne už nechcu tofu vidět :D

Jajajajaapaja: Jaruš, kdyby naši nezabijeli taky bych nic o brzlíku nevěděla. V řeznictví ho nemaji.
Mě ho nechával při zabiječce řezník, zvíře má 2😁, je výborný. Občas ho najdu, když si koupíme půlku hlavy na ovar. Ale většinou není celý

Nadja: vím že existuje ale to je tak všechno. Hledala jsem kde vlastně "sídlí" a jakou má funkci. V řeznictví jsem ho ještě neviděla.
Na tom obrázku vypadá luxusně, já bych si s ním neporadila.

Nadja: brzlík =pro mě něco, co ani nevím jak vypadá, pro mě,"španělská vesnice" 😮

:-K Jajajajaapaja: špenát klidně můžeš přesouvat k nám - máme ho rádi oba.
:-K tara23: mozeček, kdyby ho někdo udělal, tak si ráda dám; ale raději mám brzlík, ale ten už jsem neviděla, ani nepamatuji.

hazel, MarcelaPa: stejně lze plnit i další listy - vinné (turecká sarma), z lichořeřišnice, zelí, kapusta, kadeřávek, mangold. Špenátové asi musí být maličké.

www.prozeny.cz/clanek/recepty-masa-rosnicky-spenatove-zavitky-s-mletym-masem-88299#
www.turecky-sen.cz/turecke-recepty/pokrm-z-vinnych-listu-yaprak-sarma/

tureckakuchyne.net/zelne_listy_plnene
Rolování vinných závitků - cz.pinterest.com/pin/914862417212884/

hazel: ano, Stáni, je to podobné jako vinné listy, náplň je z housek a mletého masa. Dusila jsem to v hovězím vývaru 15 minut.

tara23: 🤣. Hrášek je cukrový, takže celý, je pěkně slaďoučký.

Hezký večer všem.
:-K hazel: Parenici mám také moc ráda, ať přírodní nebo uzenou - ráda si ji odmotávám. Tady je k dostání snad ve všech obchodech, alespoň těch větších. Jen cena se mi nelíbí (v akci 45 Kč/105g), takže sýr bývá jen občas, jako chuťovka. Chceš-li si něco o ní přečíst, tak zde: nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001008000342
www.nasliptov.sk/recepty/?produkt=parenica
svet-syrov.sk/recipe/detail/vesele-sendvicove-spizy-s-liptov-parenicky
svet-syrov.sk/blog/detail/s-parenicou-neni-nuda-vytvorte-z-ni-kvetiny-nebo-spizy

hazel: Stáni dělají jí i přírodní, nejenom uzenou. Ale uzená nám chutná víc

Dobry vecer,
u nas dnes "pastyrsky kolac z hovezim masem" a broccoli. Jiz jsme vypili spenatove smoothie. Upekla jsem muffins s cokoladou, ale manzel je veze detem. Pro sebe si nechal jeden, a ja alespon nemam pokuseni. Kdybych je udelala s boruvkami, tak bych si je nechala😊
Vsichni mate pekne navareno.

tara23: Verko nam ta Parenica take moc chutnala, uz jsme ji snedli, ale urcite si ho koupime znovu.😋

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli