Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poté, co si připravíme lahodný nápoj, nemusí čajové sáčky či čajové lístky nutně skončit v koši mezi odpadky. Naopak- čaj má mnoho využití a působí pozitivně nejen při vnitřním užití.

Poté, co si připravíme lahodný nápoj, nemusí čajové sáčky či čajové lístky nutně skončit v koši mezi odpadky. Naopak- čaj má mnoho využití a působí pozitivně nejen při vnitřním užití.

Asi všichni známe trik, jak rychle ulevit unaveným očím pomocí čajových sáčků. Pokud chcete své oči osvěžit a zbavit se oteklosti a zarudlosti okolní pokožky, přiložte na oči na pár minut vychlazené čajové sáčky. Jako obklad můžete použít i teplé sáčky – ty vám zase uleví od bolesti a řezání očí.

Stejně jako rozpáleným očím mohou čajové sáčky ulevit i rozpálené pokožce. Při lehkých popáleninách vám od bolesti a svědění uleví čajové obklady. Také si můžete připravit vláhou čajovou lázeň, která vás mile překvapí nejen blahodárným vlivem na pokožku, ale také nádhernou vůní, která vykouzlí dokonalé relaxační prostředí.

Především zelený čaj, který patří mezi nejzdravější nápoje, má vysoce regenerační vliv na pokožku. Koupel ze zeleného čaje vás skvěle osvěží a nabije novou energií. Pokud trpíte akné, zapomeňte na chemické přípravky a vyzkoušejte ozdravné síly přírody. Pravidelné omývání obličeje zeleným čajem dokáže s problematickou pletí zázraky. Pokud potřebujete plet zklidnit a zahojit, vyzkoušejte odvar z čaje heřmánkového.

Tak jako čaje regenerují pleť, regenerují i vlasovou pokožku a povrch vlasu, proto se hojně stávají přísadou nejrůznější vlasové kosmetiky. Pokud máte světlé vlasy, vyzkoušejte místo kondicionéru odvar z heřmánku (v případě tmavých vlasů zvolte černý čaj) – vlasy čajem přelijte nejlépe po umytí. Čajová kúra jim dodá lesk a potřebné živiny.

Čaj dodá živiny i vašim rostlinám, proto jim čas od času dopřejte šálek studeného čaje.

Zbylý čaj vám může skvěle posloužit i při úklidu vaší domácnosti. Čaj je ideální čistič a leštěnka dřevěných podlah a nábytku (na tmavé dřevo zvolte černý čaj, na světlé například čaj zelený).  Silným čajovým odvarem také vyleštíte a odstraníte mastnotu ze skleněných ploch.

Komentáře

petervesely

27. 1. 2022 14:31

Super info, dakujem:-)

jana buchtova

17. 5. 2013 20:39

jako vasnivka vsech druhu caju jich tedy i hodne spotrebuji.....zkusim sacky i dale vyzit-dobre napady, uvidime jestli funguji.

eva

16. 1. 2013 20:29

:-8:-D:-)):yes:

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více