Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ magdalenka, před 6 minutami
„Co vaříte dnes k obědu?“ Severinka, 4. 11. 2025 08:50
„Přání a gratulace“ Nadja, 29. 10. 2025 16:36
Poslední příspěvky
„Dobré ráno, dnes máme vajcovú polievku - v podstate rascová…“ magdalenka, před 18 minutami
„Veronika.Hrozna: Verunko, to se peče i s tím pytlíkem 20…“ MarcelaPa, před 1 hodinou
„Veronika.Hrozna: tak to, Verunko, vůbec nevím. Žádná…“ MarcelaPa, před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
17. 3. 2025 18:35
u nas dnes je vse na zeleno, vsichni jsme dnes z Irska 😁 a tak se slavi. Ja jsem udelala zeleninovou polevku a spenatove palacinky abych byla s dneskem.
O tom sirupu, Verunko, tak jako vse je udelany cerstve,krasne to tam voni, ted ze zacatku maji dva druhy a to svetli a jantarovou barvu. Oba dva jsou dobre,ale mirnejsi chute. Ted jsme si koupili jantarovy, koupili jsme velky, ale delime se se synovou rodinou. Ke konci sezony si tam dojedeme koupit tmavy.
Tmavý javorový sirup se vyrábí později v sezóně, protože obsah cukru v míze klesá a přirozeně se vyskytující bakterie rozkládají sacharózu na jednodušší cukry, jako je glukóza, která během varu více karamelizuje, což má za následek tmavší sirup s robustnější příchutí.
Javorovy sirup neotevreny vydrzi i nekolik roku, tak ze i ty v obchode jsou stale dobre. Otevreny sirup se nema nechavat v konzerve, nejlepe prelit do sklenene lahve a ten vydrzi v lednice tak asi 6 mesicu. Vetsinou nevydrzi a to z duvodu ze se sni😁
Ted je perfectni sezona, protoze pres den taje a v noci jeste stale mrzne.
Je sladky, tak ze ja nevim pro diabetiky jestli je vhodny. Ja ho nikdy nedavam moc, na livancich a palacinkach je opravdu moc dobry.
17. 3. 2025 17:24
Podle mě jsou chutné oba, javorový je řidší, čekankový mě nafukuje. Kdyby mi je dál někdo ochutnat a zavázal oči, asi bych rozdíl nepoznala. Stévie je na nic.... Někdo používá Xilitol, já ho koupila a vyhodila, ten fakt ne.
17. 3. 2025 17:15
17. 3. 2025 17:02
17. 3. 2025 15:54
Kdysi jsem koupila na slazení stévii a neosvědčila se, chvíli a dost. Mě jde jen o to, kdyby se sirup jinak nejedl, tak s ním aspon může manžel sladit. 😁.
Jogurty nejím a když už, tak si osolím bílý a přidám sušený česnek. 😀
Chtěla bych javorový ochutnat, tak hledám nějaké využití 😀
17. 3. 2025 15:51
17. 3. 2025 15:14
17. 3. 2025 15:11
17. 3. 2025 14:29
17. 3. 2025 12:52
Ale koupím ho, dočetla jsem se, že je vhodný pro diabetiky, tak ho manžel bude jíst. Může s ním i sladit
17. 3. 2025 10:50
17. 3. 2025 10:49
Ale je dost drahý, tak ho kupuji jen když se někde objeví ve slevě.
17. 3. 2025 09:48
Vendula snědla 6 knedlíků, my s manželem 5. Tak jí asi chutnalo 😀
17. 3. 2025 09:00
Při výběru javorového sirupu v obchodě je nutné chápat rozdíly mezi některými jeho druhy. Rozdělen je na základě propustnosti světla, která de facto určuje, jak silná či jemná bude javorová chuť samotného sirupu.
grade A
grade B
grade C
Javorový sirup grade A
se hodí hlavně pro labužníky, kteří chtějí sirup využívat dennodenně k dochucování palačinek, vaflí a dalších sladkých pokrmů, jimiž se připravují na další krušný den. Ostatně, javorový sirup lze využít jako náhradu bílého cukru, v mnohých ohledech zdravější a také chutnější.
Javorový sirup grade C
se vyznačuje hlavně svou intenzivní chutí a vůní, přidává se tedy spíše do těst, používá se při pečení a vaření. Jelikož není tak čistý jako grade A. Nicméně hlavní je dívat se na kvalitu sirupu samotného, který typ zvolíme bychom měli zvažovat dle předpokládaného využití. V mnohých ohledech předčí javorový sirup běžný rafinovaný bílý cukr. Nachází se v něm některé zdraví pros
Stána ti určitě řekne víc. Vyrábí se pouze v Kanadě
17. 3. 2025 08:54
Javor je symbol Kanady
Předchozí 1 … 176 177 178 179 180 … 2756 Další