Francouzské bagety ze čtyř surovin

isindy Kuchařka: isindy

Slané pečivo 10 názorů

Suroviny

500 g hladké mouky
2 lžičky soli
1 balíček sušeného droždí
300 ml vlažné vody
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, sůl a droždí, postupně přidáváme vodu a zpracujeme do hladkého těsta.

  2. Na teplém místě necháme vykynout 40 min., poté vyválíme na cca 3 cm silnou placku, 4 x přehneme (napůl zleva doprava a shora dolů) a dáme znovu na 30 min. kynout.

  3. Po druhém vykynutí rozdělíme na 4 bochánky a na pomoučněné utěrce vyválíme, vymačkáme a vyválíme rukama 4 bagety.

  4. Umístíme na plech na pečicí papír, nožem nakrojíme 3-4 vrchní zářezy, necháme pod utěrkou ještě cca 10 min. kynout a pečeme cca 20 min. v troubě vyhřáté na 240°C.

  5. Po upečení necháme na mřížce vychladnout.

Poznámka

Do baget jsem svévolně přidala i 5. ingredienci - lžíci sušených bylinek a česneku - směs na bylinkové máslo (pokud obsahuje směs sůl, uberte trochu soli z receptu). Tato inovace není nutná.

zdroj: napadynavody.sk

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Francouzské bagety ze čtyř surovin

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    jsou super:yes::-D z těsta jsem dělala i housky, bulky a rohlíky:-p

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    mimosa: paráda, jsou super :-):yes:

    Odpovědět

  • mimosa mimosa

    Ivi,uděláno,chutná,fotočku posílám,i když není taková ,jaké máš ty.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Bagety máš vážně nádherné:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    isindy: pokud je název i na původních stránkách, ani není třeba. Šla jsem na recept nakouknout, protože dlohoukynoucí těsto mám moc ráda :-) (o víkendu jsem pekla dvakrát). Tím, že je v něm málo droždí, kynout dlouho prostě musí a kvasinky delší fermentací pečivo ochutí úplně jinak, než to klasické. Pak se člověk s pusou, plnou bagety, s úžasem diví, že tahle pochoutka je opravdu jen z vody, obyčejné mouky, soli a droždí:-))

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    cathleen: díky :-)
    netušila jsem, že se odvozuje od té dlouhé doby kynutí, spíš jsem připisovala tvaru a vzhledu...název jsem použila ze zdroje, ale pokud je potřeba, změním ho...:-);-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Ivčo, bagetky opravdu hezké, včetně sušených bylinek, taky ráda přidávám;-)
    Proč jsou francouzské? Ty s tímhle názvem mívají v těstě minimum droždí a kynou třeba celý půlden nebo přes noc.

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    JitkaS: ne, netřeba :-)

    Odpovědět

  • Jindra Jindra(neregistrovaná)

    Krásné jsou a určitě výborné:-p

    Odpovědět

  • JitkaS JitkaS

    Jednoduché a vypadají lákavě:-p Před pečením není třeba ničím potírat:-?

    Odpovědět

Tématické fráze: bageta ze suseneho drozdi bagety ze suseneho drozdi francouzská bageta ze sušeného droždí bagety bez droždí francouzské droždí francouzská bageta bageta s droždí bageta bez droždí francouzské bulky bageta ze sušeného droždí recept bagetky bez droždí francouzské bagety bagety se sušeného drozdi bageta ze ze sušeného droždí francouzské bagety recept francouzské bagety ze sušeného droždí francouzská bageta recept recept francouzska bageta že sušeného drozdi francouzske bagety susene drozdi bageta recept susene drozdi