Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

janka- mulinka obecná, jo?:-)) Kdybys viděla, co se se mnou mé děti natrápily, než mne něco na tomhle čertovém přístroji naučily!:-D

Jani fajn, už jsem vyfotila, ale protože jsem "mulinka obecná", tak nevím, jak to foto :-)) dopadne :-? ale stejně to neumím dát na PC,počkejte až přijde v úterý rodinka pražská, oni mě to tady nahrají :-)) zatím ahoj, ale ten pán, co zde bydlí, cca 40 let si nestěžoval :-*asi to bylo dobré, jo bylo :yes::-)):-D:-)):yes:

Já jsem se dnes inspirovala maris a udělala jsemhttp://www.toprecepty.cz/recept/2627-pangasius-v-t... a k tomu brambory na kyselo. Je to taková polévka-nepolévka, ale fakt vynikající!!;-)

janka, tak zkus to pak vyfotit!!!:-)

Dojedli jsme od včerejška slepici na paprice, tak jsem jen uvařila Krabí polévku. Protože zbyla rýže, přidala jsem jí navíc a polévka byla hodně jedlá:-p,Míra si přidal, od zítřka má dietu, tak se ještě nacpal:-D

Já dělám ty hnízdečka, ale protože je krkovička, tak jsem ji dala na 15 min. do tlakáče, teď to vyberu a na pánvi dodělám, sýr-vajíčko,zapeču a k tomu brambor.kaše,pokud by bylo masíčko trošinku tvrdší, tak se u nás "brble":-O,tak mu to změkčím ;-) a uvidíme, co řekne zajíc "přerostlý":-O, a k tomu fazolačka od Tejaji,:-p a další "pochod" filé,kaše,kompot,bramboračka se suš.houbama a zeleninou :-):-D Tak věřím, že u nás nebude brlačka :-)):yes::-))

Já mám dnes volno,máme celý oběd ze včerejška:-*:-*

My dnes dojedáme, čo ešte je v chladničke : trocha segediňáku od včera, tekvicový prívarok. Od zajtra diéta, takže vyprázdňujeme chladničku.:-D:-D:-D

dnes nam vari pizzeria alba

jejda....ani som netusila ze opekance vyvolaju taky zaujem....ano su to tejajine bobalky...ja si robim cesto v dp...hrncek mlieka, dve dobre lyzice oleja, dva hrceky polohr. muky, 20 dkg drozdia, lyzicka cukru, stipka soli. na cesto spociatku davam pozor, a dohustujem popripade mukou. ako tejaja pise, tak cesto by malo byt hustejsie, asi tak, ze ked z neho sulam dlhy sulok, tak nemusim podsypavat mukou. narezem na kusocky tak cm x cm, moja mamicka ich v ruke sulala aby boli gulicky, ale ja som dala na tejaju ako pise v recepte....pride mi to to iste a je s tym menej prace. u nas sa robia z bryndzou...ale mna az trasie, ked to vidim, nemam to rada....skusila som tohtorocne s makom a skoro som odpadla, lebo mi to fakt chutilo. Raz nam urobila nieco podobne manzelova maminka v jihlave...oni to tam volaju pecinky a robi sa to presne ako bobalky(opekance), ale je to zo zemiakoveho cesta...

Taky já děkuji Terezce, že mi to tak dobře vysvětlila, já myslela, že jsou to snad opékané brambory:-))

Jsem přesvědčena že by mi to moc chutnalo,ale jak říkám nesvedla bych to:-p:-),díky za vysvětlení:-*:-))

Jirinka, to nie je zložitý recept. Klasické kysnuté cesto hustejšej konzistencie, aby sa dalo vyšúľať. Len som to dosť podrobne popisovala, aby si to vedeli predstaviť aj tí, ktorí to v živote nevideli. U nás sa Vianoce bez bobaliek ( opekancov ) nemôžu zaobísť. Je to tradičné jedlo, ktoré patrí na vianočný stôl. U nás na východe sa robia s makom, na strednom Slovensku s bryndzou, niekde aj s kyslou kapustou. Pojem bobaľky je nárečový, opekance spisovný :-D:-D.

Děkuji maris,moje zvědavost je ukojena:-8,ale nikdy jsem neslyšela že se tohle dělá na Slovensku a taky bych to nikdy nedokázala vyrobit:-S.Já totiž nemám ráda složité recepty a u tohoto jsem byla úplně vedle:-O:-O:-O

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 20 minutami

„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46

„Přání a gratulace“ Nadja, 27. 4. 2024 13:22

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více