Szegedinský guláš

Vepřové maso Doba přípravy: 90 minut 5 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 90 minut 5 názorů

Suroviny 6-8 porcí

1 kg vepřového masa (kýta, plecko)
2 sáčky kysaného zelí (v Brně a okolí - Tuřanského)
2 cibule
250 ml kysané smetany
mletá paprika
bobkový list
nové koření
sůl
hl. mouka
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky, na oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme maso, 2 lžíce mleté papriky a orestujeme.

  2. Poté podlijeme sklenkou vody a dusíme, až je maso skoro hotové.

  3. Přidáme překrájené kysané zelí včetně jeho láku, nové koření, bobkový list, sůl a dusíme cca 30 minut.

  4. Ve 2 dcl mléka rozmícháme lžíci hladké mouky, a ještě lehce povaříme.

  5. Na konec vmícháme zakysanou smetanu a podáváme s knedlíkem.

Komentáře k receptu Szegedinský guláš

  • hazel hazel

    Naposledy jsme jedli segedinsky gulas pri navsteve Cech. Dnes jsem ho zkusila uvarit podle tohoto recepicu a byl vynikajici. Dobre napsany recepis. Urcite ho budu varit znovu.

    Odpovědět

  • Lucka Lucka (neregistrovaný)

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

  • shineon shineon

    No, tohle se "u nás" jmenuje Segedínský guláš, asi by mi bylo hloupé vydávat ho za svůj recept:-(:-((

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Otto:-)segedínek je super klasika a za ní i vábivé fotečky posílám další boďku;-).

    Odpovědět

Tématické fráze: segedinský guláš originální recepty babicovy dobroty vepřový gulaš dobroty od otty dobroty z vepřového masa dobrota z vepřového masa babicovy dobroty recepty na dobroty z vepřového masa vareni segedinsky gulas colombo 65 segedínska dobrota babicovy dobroty segedinský guláš vepřová dobrota dobrota vepřové dobroty kýta kýta a segoš maso a jeho dobroty segedinský králík top recepty dobroty z remosce maso na segos velikonoční slané dobroty dobroty