Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 1 hodinou
„Přání a gratulace“ Nadja, 29. 10. 2025 16:36
„Co vaříte dnes k obědu?“ tara23, 28. 10. 2025 12:16
Poslední příspěvky
„Zdravím dievčatá, ja som tu dnes mala vnukov, uvarila som…“ Julia Oskerova, před 59 minutami
„Pěkné odpoledne 😊, u nás dnes čočka na česneku a cibulce,…“ MarcelaPa, před 3 hodinami
„Simona Skolakova: Simčo to věřím, kačka je cítit až k nám…“ tara23, před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
3. 12. 2009 13:10
3. 12. 2009 13:09
3. 12. 2009 11:45
3. 12. 2009 11:35
Lomačka a ještě pro tebe, šlehačkové cukroví je dnes i v AHA příloze!!
3. 12. 2009 11:26
3. 12. 2009 10:18
3. 12. 2009 09:59
3. 12. 2009 09:25
Hledám šlehačkové vánoční cukroví a nikde nic .
Děvčata DÍK
3. 12. 2009 08:56
3. 12. 2009 08:38
Panvička
3. 12. 2009 07:39
3. 12. 2009 07:28
Brambory uvaříme ve slupce(nepřevařit). Druh brambor nesmí bejt rozsejpavej, aby v nakonec nebyla kaše.Nejlépe uvařit ráno a nechat prostydnout !!! nutné alespoň 2-3 hod. Dříve se vařili předvečer, aby hospodyně pak měla místo na plotně.Mohou se i potom oloupat. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na čtvrtkolečka o síle cca do 3mm. Vystydlé brambory nakrájíme na půlkolečka, nebo kolečka o síle 5mm. Na ně dáme nakrájenou cibuli a osolíme.Pepř byl tenkrát někdy nedostupný, tak i vy s ním opatrně. Cukru opravdu jen minimum. Spíše ne než ano. (Ale dnešní doba je trochu jiná, tak se promine troška). A pak už jen promíchat ale nerozkuchat na kaši.(je li nutné malinko vody) Nechat odpočinout v chladu. A pečeme karbanátky, řízky vepřové, telecí, kuřecí i rybí. Postup normální. Problém je friťák !! Naši předci pekli na sádle, což my ne. Takže před posledním pečením již nedolíváme olej, ale dáme patřičné množství sádla. Po dopečení ( a nyní tím co si hlídají zdraví se ježí všechny chlupy), vezmeme ještě horký omastek(sádlo) a po lžících ho vmícháme do vychladlého salátu tak, aby tam nestál tuk, ale byl pouze promaštěný. Nevyhýbáme se ani odpadlým drobkům v pánvi, když nejsou černé. A můžeme jíst. Naši předci nevihodili ani slývaný omastek. Ten se slýval do nádoba a když ho bylo více, tak se z něho dělali zelňáky. Taky je někdy napíšu.(VĚZ ŽE NADÁVÁŠ NAŠIM PŘEDKŮM, a ne mně) Václav
3. 12. 2009 07:02
3. 12. 2009 05:16
2. 12. 2009 16:49
Předchozí 1 … 2506 2507 2508 2509 2510 … 2750 Další