Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Dobré ráno, u nás dnes zbytok hov. gulášu a mám ďalší turnus rekreantov - pre nich palacinky a paradajková polievka, to milujú.

Dobry vecer,
u nas zbytek veprove panenky udelane na barbeque, jen jsem znovu uvarila nove brambory a zeleny salat.
Nemam zadny upeceny desert tak to bude jen zmrzlina.
Byli jsme povzbudit "Ironman". Usli jsme s nimi 9km, zatim co oni bezeli, a to jiz meli za sebou 3.8 km plavani a 180 km na kole. to jsou uzasni sportovci.
Mate krasne navareno a upeceno.

MarcelaPa: Děkuji za optání - noha je prý už dobrá, už ji mám jen promazávat vazelínou, aby kůže nevysychala. A bércák to snad nebyl, odření nešlo do hloubky; ale mohl by se prý udělat při uhození nebo poranění. Tak musím být opatrná.

Veronika.Hrozna: Verčo o těstovinách jsem taky přemýšlela, uvidím ráno. Ty by byly ještě jednodušší než brambory 😀

tara23: Já bych dala kvalitní těstoviny, když tedy mohu říct!

Jajajajaapaja: štouchanky byly dneska a na br. kaši je moc strávníků 😁 a bude na konci týdne s kapustovýma karbanátkama😀. vařený brambor je nejjednoduší

tara23: mě by se hodila brkaše nebo šťouchané brambory

MarcelaPa: Marcelko díky, to jsme 2, budou brambory. Knedlíky byly před týdnem a ve čtvrtek budou houskové 😀

tara23: Věruško, já bych k tomu udělala brambory nebo bramborový knedlík.

Jajajajaapaja: Jaruško, hořký mi nepřipadá, ale kyselý, to je! Já si ho nasypala do mističky a když jdu okolo, tak si jen tak zobnu.

Jajajajaapaja: Jaruš já to mám stejné, ale zdravý je hodně 😀

Zítra budu vařit hovězí hrudí z receptáře kauflandu. Akorát nevím co udělat za přílohu. Maj k tomu chleba a ten nechci. Přijdou mladí + Maty.
Na noc dám maso do PH
prodejny.kaufland.cz/recepty/vyhledat-recept/recept.pomalu-dusene-hovezi-hrudi-mrkvi.r_id=CZ_2620.html
Co by jste poradili?

Nadja: Nadi vloni jsem od sousedky dostala rakytníkovou štávu, taky musela být v ledničce. Ale na mě byla moc kyselá. Letos jsem od ní dostala bezovou a ta mi hodně chutnala.
Jinak už jsem na robota sousedku nalákala. Ta většinou vaří jen pro 2, tak se jí to hodně líbilo. Mám v plánu kapustové karbanátky, na ně jsem zvědavá, kapusru mi uvaří v páře, pak mi jí rozseká. Přidám mleté maso , ochutím a robot zamíchá. Kdybych neměla mleté, tak ho i umele. Má otáčky 1 - 15. Mixovala jsem zel. polévku na 6 a byla krásně hladká.
Vaří od 35 do 120 stupnů. Takže může sloužit i jako pomaláč. jen neudržuje po uvaření teplotu. Jen má časovač a pak vypne. Náš PH teplotu udržuje.
Snad někdy budu vařit jen pro nás a využiji ho naplno. Nádoba robotu je na 2,5l.

MarcelaPa: rakytník je asi zdravý, ale vůbec mi nechutná , kyselý a hořký, ochutnala jsem a ....a stačilo🥴

Nadja: Nadi, snacha pěstuje rakytník, dělá z něj výbornou šťávu, taky musí být v lednici. Rakytník ještě dává zamrazit a vnučka ho zobe jen tak. Přivezla jsem si včera trochu domů, tak ho mám v mističce a uzobávám. Je trochu nakyslý, ale to mi nevadí, je moc zdravý. Jednu lahev šťávy jsem si také přivezla.
Včera jsem jí ho chvíli pomáhala trhat, nekonečná práce!
Nadi, co noha?

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli