Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníková chaloupka ja-ma

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ja-ma

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 097 kJ /
4 086 kcal
Bílkoviny80,90 g
Tuky67,65 g
Vláknina15,30 g
Cholesterol 646 mg
Sodík 3,58 g
Sůl0,55 g
Sacharidy780,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vypracujeme těsto (já si pomohla domácí pekárnou), necháme v chladu odležet, pak vyválíme na placku asi 0,5 cm silnou, vykrájíme díly na chaloupku, a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem, před pečením, nebo těsně po upečení potřeme rozšlehaným vejcem. Krok 2: Poleva:
prosetý cukr, bramborový škrob, bílek a citrónovou šťávu třeme v misce vařečkou 20 minut, je to dřina, ale poleva pak je taková, jaká má být.

Zveřejněno 2. 12. 2010

Poznámka autorky ja-ma

Recept mám z časopisu "Pošli recept!"

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/49Q2

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/49Q2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

AHoj, je to paráda.
Čím prosím lepíš k sobě díly chaloupky, stačí bílek s cukrem, kterým se zdobí? Díky, Jana
jamarti@seznam.cz

děkuji za bodíky:-8

moc krásné:-)

:yes::-)) moc pěkné:yes::-K

nádhera :yes:

krásné :-K

To jsou chaloupečky jako malované.:yes:+1;-)

Krásné chaloupky, sněhuláčci i mašinka :-8 + bod.

krásné perníkové hraníčko;-):yes:

Jani, vítej na topreceptech.:-K Krásná chaloupka!:yes:

Tématické fráze:
perníková chaloupka recept, perníková chaloupka, domácí perníková chaloupka, zdobení perníkové chaloupky, perníková mašinka, perníková chaloupka z perniku, recept na perníkovou chaloupku, poleva na perníkovou chaloupku, poleva na perníkovou chaloupku, krásná perníková chaloupka, malování perníkové chaloupky, perníková chaloupka zdobení, perníková chaloupka poleva, perníkové chaloupky, chaloupka z perníku, perníková poleva, nakres pernikove chaloupky, perníková chaloupka nakres, zdobeni pernikovych chaloupek, recept perníková chaloupka

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, med, vejce, soda jedlá, koření do perníku, bílek, cukr moučkový, šťáva citronová, škrob bramborový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu