Zabijačková sekaná

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 minut 6-8 porcí Mleté maso 13 názorů

Suroviny

700 g mleté vepřové maso
300 g vepřové panenské svíčkové (palec a špička)
2 celá syrová vejce
1 větší cibule
2 starší rohlíky
1 dl mléka
4 stroužky česneku
1 plát vepřové tukové blány
1 hrst majoránky
1 hrst koření na sekanou
kmín celý
kmín mletý
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do čerstvě namletého vepřového masa přidáme vejce, sůl, pepř, utřený česnek, jemně nasekanou cibuli, v mléce namočené a nakrájené rohlíky, majoránku, směs koření na sekanou a mletý kmín. Vše poctivě rukou promícháme.

  2. Konce vepřové panenky nakrájíme podélně a poté na kostky. Kostky osolíme a opepříme a opatrně vmícháme do masové směsi na sekanou.

  3. Rozprostřeme si tukovou blánu (bránici) a na ni uděláme „šišku“ ze smíchané masové směsi. Zabalíme do tukové blány a přeložíme do pekáče. Můžeme použít pod sekanou i pečící papír – dle zvyklosti a možnosti, ale není to nutnost.

  4. Sekanou podlijeme 1 dl vody a na povrchu posypeme celým kmínem. Pečeme s rozvahou na vyšší teplotu cca 60 – 90 minut.

  5. Ke konci jakmile sekaná začne zlátnout tak ji přeléváme výpekem.

  6. Podáváme s bramborem a kyselou okurkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 083 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zabijačková sekaná

Tématické fráze: panenská sekaná zabijačková omáčka sekaná v branici domácí zabijačková sekaná panenská vepřová sekaná zabijackova svickova recept na zabijačkovou sekanou sekáná svíčková v bláně sekaná z vepřového masa se svíčkou zabyjačková sekana sekaná panenská svíčková koření na sekanou zabiackova sekana zijackova sekana zabijačková branice zabijačková sekaná svíčková v bránici sekanázabijackova svíčková recept sekana jako od reznika domácí panenská sekaná

Zapomněl/a jsem heslo