Zabijačková sekaná

Mleté maso Doba přípravy: 120 minut 13 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 120 minut 13 názorů

Suroviny 6-8 porcí

700 g mleté vepřové maso
300 g vepřové panenské svíčkové (palec a špička)
2 celá syrová vejce
1 větší cibule
2 starší rohlíky
1 dl mléka
4 stroužky česneku
1 plát vepřové tukové blány
1 hrst majoránky
1 hrst koření na sekanou
kmín celý
kmín mletý
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do čerstvě namletého vepřového masa přidáme vejce, sůl, pepř, utřený česnek, jemně nasekanou cibuli, v mléce namočené a nakrájené rohlíky, majoránku, směs koření na sekanou a mletý kmín. Vše poctivě rukou promícháme.

  2. Konce vepřové panenky nakrájíme podélně a poté na kostky. Kostky osolíme a opepříme a opatrně vmícháme do masové směsi na sekanou.

  3. Rozprostřeme si tukovou blánu (bránici) a na ni uděláme „šišku“ ze smíchané masové směsi. Zabalíme do tukové blány a přeložíme do pekáče. Můžeme použít pod sekanou i pečící papír – dle zvyklosti a možnosti, ale není to nutnost.

  4. Sekanou podlijeme 1 dl vody a na povrchu posypeme celým kmínem. Pečeme s rozvahou na vyšší teplotu cca 60 – 90 minut.

  5. Ke konci jakmile sekaná začne zlátnout tak ji přeléváme výpekem.

  6. Podáváme s bramborem a kyselou okurkou.

Komentáře k receptu Zabijačková sekaná

  • rihana rihana

    Díky, vyzkouším bez síťky. Vypadá to nádherně.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Zase jsi nezklamal a srdce chlapa potěšil. +bodík 13

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

  • casino casino(neregistrovaný)

    rihana:
    Teď už se dá "síťka" běžně koupit u řezníka (asi 10,- Kč/kus) a je tak velká, že do ní zabalíte i Zlaté prasátko:-)):-)):-))
    Jde to i bez ní - stejně jako děláte sekanou:-))

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Šlo by to i bez tý tukový blány? Nemám totiž prace. Díky.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Kurňa Otíku, ta musí být mňamózní, hned bych zařízla:-pMáš 8.bod:yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    :yes::yes::-p Už vidím plátek na čerstvém chlebu s okurkou a hořčicí:-8:-8:-8

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Vím, jak dobře toto chutná:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Tak ta ale musí být moc dobrá:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    rozmarynaH:
    ... ty konce tak nebolí, a jídlo to obohatí;-);-);-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Asi bych hodně plakala, kdybych dávala jakoukoli část vepřové panenky do sekané, ale musí být dobrá, myslím ta sekaná;-);-);-)

    Odpovědět

  • JanaB1 JanaB1

  • Péťa Péťa(neregistrovaná)

    :-)Jo, jedlé jako vždy!:-)):-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: panenská sekaná zabijačková omáčka sekaná svíčková recept sekaná v branici domácí zabijačková sekaná zabijackova svickova panenská vepřová sekaná recept na zabijačkovou sekanou sekáná svíčková v bláně sekaná z vepřového masa se svíčkou zabyjačková sekana sekaná panenská svíčková koření na sekanou zabiackova sekana zijackova sekana zabijačková branice zabijačková sekaná svíčková v bránici zabijacka domacisvickova sekanázabijackova svíčková recept