Zabijačková sekaná

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 minut 6-8 porcí Mleté maso 13 názorů

Suroviny

700 g mleté vepřové maso
300 g vepřové panenské svíčkové (palec a špička)
2 celá syrová vejce
1 větší cibule
2 starší rohlíky
1 dl mléka
4 stroužky česneku
1 plát vepřové tukové blány
1 hrst majoránky
1 hrst koření na sekanou
kmín celý
kmín mletý
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do čerstvě namletého vepřového masa přidáme vejce, sůl, pepř, utřený česnek, jemně nasekanou cibuli, v mléce namočené a nakrájené rohlíky, majoránku, směs koření na sekanou a mletý kmín. Vše poctivě rukou promícháme.

  2. Konce vepřové panenky nakrájíme podélně a poté na kostky. Kostky osolíme a opepříme a opatrně vmícháme do masové směsi na sekanou.

  3. Rozprostřeme si tukovou blánu (bránici) a na ni uděláme „šišku“ ze smíchané masové směsi. Zabalíme do tukové blány a přeložíme do pekáče. Můžeme použít pod sekanou i pečící papír – dle zvyklosti a možnosti, ale není to nutnost.

  4. Sekanou podlijeme 1 dl vody a na povrchu posypeme celým kmínem. Pečeme s rozvahou na vyšší teplotu cca 60 – 90 minut.

  5. Ke konci jakmile sekaná začne zlátnout tak ji přeléváme výpekem.

  6. Podáváme s bramborem a kyselou okurkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 107 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zabijačková sekaná

  • rihana rihana

    Díky, vyzkouším bez síťky. Vypadá to nádherně.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Zase jsi nezklamal a srdce chlapa potěšil. +bodík 13

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

  • casino casino(neregistrovaný)

    rihana:
    Teď už se dá "síťka" běžně koupit u řezníka (asi 10,- Kč/kus) a je tak velká, že do ní zabalíte i Zlaté prasátko:-)):-)):-))
    Jde to i bez ní - stejně jako děláte sekanou:-))

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Šlo by to i bez tý tukový blány? Nemám totiž prace. Díky.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Kurňa Otíku, ta musí být mňamózní, hned bych zařízla:-pMáš 8.bod:yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    :yes::yes::-p Už vidím plátek na čerstvém chlebu s okurkou a hořčicí:-8:-8:-8

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Vím, jak dobře toto chutná:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Tak ta ale musí být moc dobrá:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    rozmarynaH:
    ... ty konce tak nebolí, a jídlo to obohatí;-);-);-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Asi bych hodně plakala, kdybych dávala jakoukoli část vepřové panenky do sekané, ale musí být dobrá, myslím ta sekaná;-);-);-)

    Odpovědět

  • JanaB1 JanaB1

  • Péťa Péťa(neregistrovaná)

    :-)Jo, jedlé jako vždy!:-)):-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: panenská sekaná zabijačková omáčka sekaná svíčková recept sekaná v branici domácí zabijačková sekaná zabijackova svickova panenská vepřová sekaná recept na zabijačkovou sekanou sekáná svíčková v bláně sekaná z vepřového masa se svíčkou zabyjačková sekana sekaná panenská svíčková koření na sekanou zabiackova sekana zijackova sekana zabijačková branice zabijačková sekaná svíčková v bránici zabijacka domacisvickova sekanázabijackova svíčková recept