Suroviny pro 1 plech
Plech 40x28 cm.
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 871 kJ / 4 989 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,71 g |
Tuky | 187,12 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 646 mg |
Sodík | 332 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 739,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na začátku přípravy si dáme předehřát troubu na 200 °C a nachystáme si potřebné - šlehač, hluboký plech na pečení, dvě nádoby (jednu na šlehání, druhou menší na drobenku) a hrnek (250 ml)
Krok 2: Příprava těsta:
Do mísy na šlehání vysypeme 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 hrnek kefírového mléka, ½ hrnku oleje, prášek do pečiva, rozklepneme 2 vejce a začneme šlehat. Těsto šleháme na střední rychlost tak dlouho, dokud se nám na povrchu nezačnou objevovat bublinky. Krok 3: Příprava drobenky:
Do menší mísy nasypeme cca 100 g hrubé mouky, 50 g másla, 40 g moučkového cukru a vanilkový cukr. Vše rukou mícháme dokud nám nevznikne drobivá konzistence.
(Pokud je drobenka moc sypká, přidáme máslo.) Krok 4: Příprava plechu:
Plech důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Krok 5: Těsto vylijeme na vymazaný plech a pokryjeme ovocem. Vše posypeme drobenkou a pečeme na 200 °C cca 30 minut dozlatova. Buchtu průběžně kontrolujeme.
Do mísy na šlehání vysypeme 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 hrnek kefírového mléka, ½ hrnku oleje, prášek do pečiva, rozklepneme 2 vejce a začneme šlehat. Těsto šleháme na střední rychlost tak dlouho, dokud se nám na povrchu nezačnou objevovat bublinky. Krok 3: Příprava drobenky:
Do menší mísy nasypeme cca 100 g hrubé mouky, 50 g másla, 40 g moučkového cukru a vanilkový cukr. Vše rukou mícháme dokud nám nevznikne drobivá konzistence.
(Pokud je drobenka moc sypká, přidáme máslo.) Krok 4: Příprava plechu:
Plech důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Krok 5: Těsto vylijeme na vymazaný plech a pokryjeme ovocem. Vše posypeme drobenkou a pečeme na 200 °C cca 30 minut dozlatova. Buchtu průběžně kontrolujeme.
Zveřejněno 3. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocná buchta s kefírem a drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwgm
Moje poznámka
Ovocná buchta s kefírem a drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwgm
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát Coleslaw
FrantisekHr. před 13 minutami
Znojemská omáčka
Komtesina před 8 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 8 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 8 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 9 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 9 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 9 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 9 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 9 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 10 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hrubá,
cukr krupice,
mléko kefírové,
olej,
prášek do pečiva,
vejce,
mouka hrubá,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
strouhanka,
Komentáře (7)
Pěkný podrobný postup přípravy, zvláště pro začátečníky.