Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Agar je sypký prášek, polysacharid, s velkou želírovací schopností. Vyrábí se z mořských řas a v potravinářství se používá jako zahušťovací prostředek. Dají se jím vytvořit vysoké vrstvy želé, které dobře drží a lehce se krájí, proto se často používá na dorty a různé zákusky.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Guacamole

Guacamole bychom mohli nazvat avokádovou salsou. Je to naprosto geniální dip, omáčka nebo pomazánka… Číst dál

Guacamole

Guláš

Je mnoho druhů gulášů, které se liší svým názvem podle použitých surovin. Můžeme si pochutnat na… Číst dál

Guláš

Gurmán

Slovo gurmán jsme převzali z francouzštiny. Znamená to labužník a znalec dobrého jídla a pití.… Číst dál

Gurmán

Halušky

Halušky, slovenský národní pokrm, jsou vlastně noky z mouky a vody. Někdy se přidává i vejce.… Číst dál

Halušky

Halva

Halva (chalva) je jedna z nejstarších orientálních cukrovinek. Její název pochází z arabského slova… Číst dál

Halva

Hamburger

Kdo by neznal hamburger, grilovanou placku z mletého hovězího masa, vloženou do rozkrojené housky.… Číst dál

Hamburger

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli