Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pakora

Merylas Merylas
Pakora

Pakora je indický smažený pokrm ve formě placičky. Znamená to "něco" smaženého v těstíčku z cizrnové mouky se solí a kořením. Do pakor se používají různé druhy zeleniny nebo kuřecí maso. V jižní Asii je nabízejí pouliční prodejci a servírují je v restauracích.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Kardamom zelený

Kardamom zelený, koření s lidovým názvem mouřenínský pepř, původem z Kardamomských hor v Indii, je… Číst dál

Kardamom zelený

Kari koření

Kari je složitá směs, používaná především v indické, thajské, indonéské a čínské kuchyni. Směsí je… Číst dál

Kari koření

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Karob

Karob (svatojánský chléb) je jedlým plodem stálezeleného subtropického stromu rohovníku obecného.… Číst dál

Karob

Kaštan jedlý

Kaštan jedlý je plodem kaštanovníku jedlého, dlouhověkého stromu, dosahujícího výšky až 30 m.… Číst dál

Kaštan jedlý

Káva

Káva je nápoj z upražených a rozemletých plodů kávovníku. Plody kávovníku jsou vlastně ovocem, lze… Číst dál

Káva

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse