Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pita

Pita je jednoduchý chléb, připravený z pšeničné mouky, droždí a teplé vody. Z těsta se vyválí kulaté placky, které se pečou při vysoké teplotě v troubě, až vznikne "kapsa". Ta se může plnit zeleninou, masem či tahini. Chléb lze také namáčet do různých omáček, případně jíst s hummusem.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Limeta

Limeta je citrusový plod, podobný citronu. Od něj se odlišuje barvou a kyselostí. Limety se… Číst dál

Limeta

Lískový oříšek

Lískový oříšek je plod lísky. V dětských knížkách bývají tyto oříšky spolu s veverkou. Jejich… Číst dál

Lískový oříšek

Listová zelenina

Listová zelenina je ta, u které konzumujeme nadzemní listy nebo stonky. Obsahuje chlorofyl, velké… Číst dál

Listová zelenina

Lívance

Lívance jsou podobné palačinkám. Připravují se z litého těsta, od toho je také odvozen jejich název… Číst dál

Lívance

Lokše

Lokše, oblíbený pokrm, který připravovaly naše babičky. Jsou to jednoduché placky z vařených… Číst dál

Lokše

Losos

Losos je dravá tažná ryba z čeledi lososovitých, která většinu života žije v mořích. Dospělí… Číst dál

Losos

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Crumble

Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál

Crumble

Kdoule

Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál

Kdoule

Ryzlink rýnský

Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál

Slanina

Slanina je vyrobena z vepřového boku bez kosti a postrádá kůži. Existují různé receptury její… Číst dál

Slanina

Čubrica

Čubrica je balkánská směs koření, jehož původ bychom objevili v Bulharsku (směs saturejky, pálivých… Číst dál

Naposledy jste si prohlédli