Rigatoni [rigatóny]
Rigatoni jsou těstoviny vyrobené z tvrdé pšenice ve tvaru hrubších trubiček s vroubkovaným povrchem. Jsou vhodné k pokrmům s větším množstvím omáčky, která ulpí na jejich povrchu.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rigatoni jsou těstoviny vyrobené z tvrdé pšenice ve tvaru hrubších trubiček s vroubkovaným povrchem. Jsou vhodné k pokrmům s větším množstvím omáčky, která ulpí na jejich povrchu.
Barbecue je vlastně dlouhá a pomalá tepelná úprava ochuceného masa. Pochází z tradiční indiánské… Číst dál
Barista je specialista na přípravu a výrobu kvalitní kávy, nejčastěji espressa a nápojů na něm… Číst dál
Basmati je druh dlouhozrnné rýže, která se při vaření neslepí. Má dva roky "stárnout" v suchu a… Číst dál
Bazalka pravá je v gastronomii velmi oblíbená a často používaná. Jedná se o nízkou aromatickou… Číst dál
Bedla vysoká je houba z čeledi pečárkovitých. Houbaři je ceněná ke kuchyňskému zpracování. Používá… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál
Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál
Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál
Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál
Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál