Toffee [tofí]
Toffee je cukrovinka, která se vyrábí karamelizací cukru nebo melasy s máslem. Známe ji hlavně v podobě karamelových bonbonů. Směs se zahřívá až na cca 150 °C, po rozehřátí se do ní můžou dát oříšky, rozinky nebo mandle.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Toffee je cukrovinka, která se vyrábí karamelizací cukru nebo melasy s máslem. Známe ji hlavně v podobě karamelových bonbonů. Směs se zahřívá až na cca 150 °C, po rozehřátí se do ní můžou dát oříšky, rozinky nebo mandle.
Klasické zelené kiwi má oválný tvar a hnědou chlupatou slupku, kterou lidé většinou oloupou (byť… Číst dál
Klikva velkoplodá je plazivá rostlina, která roste ve vlhké půdě, chudé na minerály. Její plody… Číst dál
Klopsy jsou bochánky nebo válečky z mletého masa. Připravují se dušením v omáčce, nejčastěji… Číst dál
Koblihy jsou nejčastěji spojovány s masopustem, ale připravit je můžeme kdykoli během roku. Je to… Číst dál
Kokosový ořech je dutý nepukavý plod kokosovníku ořechoplodého. Kokos má několik vrstev - ve středu… Číst dál
Kokosové mléko (viz kokosový ořech) je hustá tekutina, která se vyrábí z namleté dužiny kokosového… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál
Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál
Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál