Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sachrův dort podle Mišky Kuličky

Hodnocení receptu je 4,8 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 2. 2021 11:11

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie29 550 kJ / 7 063 kcal
Bílkoviny123,04 g
Tuky388,63 g
Vláknina28,10 g
Cholesterol 2,73 g
Sodík 1,07 g
Sůl2,63 g
Sacharidy754,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

* Má FB stránka: https://www.facebook.com/miskakulicka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MiskaKulicka

19. 2. 2021 11:59

casino: Já originál nikdy neochutnala, což mě mrzí, ale třeba jednou :-) Nicméně jsem hodně pátrala i v zahraničních receptech, právě proto, abych se chuťově co nejvíce přiblížila původní receptuře. A musím souhlasit, že opravdu vydrží dlouho. Tedy teoreticky, prakticky je u nás snězený velmi rychle :-D:-D

casino casino

19. 2. 2021 11:32

MiskaKulicka: "...hlavně je třeba si uvědomit, že toto není nadýchané piškotové těsto," :yes::yes::yes:
Mám rád spíše těžké (ořechové) dorty ale Sachrovi jsem na chuť nepřišel:-8
Má ale nespornou výhodu: může být týdny (trochu přeháním;-) ve vitríně a je furt stejný :-8
Kdysi jsem se Sachrovi intenzivně věnoval - ne kvůli korpusu (to je brnkačka), ale snažil jsem se přiblížit originál čokopolevě (oni to zovou glazůrou): 2x jsem ho koupil při cestě přes Vídeň a 2x jsem si ho naschvál nechal dovézt (dřevěné obaly mám do teď :-) Zkoušel jsem kdeco, dokonce i jejich surovinové normy a dostupné rcp, leč "marná lásky snaha" ;-(:-)
No, možná je to v kvalitě čokolády a kakaa, či v nějakém grifu který mi uniká... :-8

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

19. 2. 2021 09:40

casino: Taky jsem o tom přemýšlela, něco jako mandlová čokoláda , to by sice nebylo "Sacher", ale mohlo vylepšit korpus.

MiskaKulicka

19. 2. 2021 07:08

hospodyne: není, já mám ráda vyšší dorty, nikoliv široké placky :-8 ale hlavně je třeba si uvědomit, že toto není nadýchané piškotové těsto, které má vysoký objem ;-)

MiskaKulicka

19. 2. 2021 07:06

Veronika.Hrozna: rozumím, nepokazíte, nebojte :-) mandle tady nemají zásadní chuťový význam, chuťově tam cítit jsou ,,na ocásku", ale hlavně pomáhají zvláčnit korpus

srettka

18. 2. 2021 23:45

hospodyne: Tak bych to tipovala spíš na 5- 6 vajec

casino casino

18. 2. 2021 23:43

"Sachrův dort podle Mišky Kuličky"
"50 g mletých mandlí"
MiskaKulicka:
Vsadím gatě, že ať už na uvedenou dávku dáte nebo nedáte 50 g mletých mandlí, tak po upečení korpusu stejně nic nepoznáte ;-)
Použití mandlí by mělo senzorický význam snad jen v případě, že by byly NASEKANÉ: chuťově se v aromatické čokohmotě sice neprosadí, ale zato by kousky mohly být přínosem svou "chrumkavostí" :-K

hospodyne

18. 2. 2021 22:58

:-K není 8 vajec do 20cm formy hodně?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 2. 2021 22:02

MiskaKulicka: Proto jsem se ptala, opečené změní tu výslednou chuť, abych to nepokazila. Na Sachr totiž v blízké době, přijde řada. <3

MiskaKulicka

18. 2. 2021 21:57

Veronika.Hrozna: já kupuji už hotovou mandlovou mouku. Není třeba je opékat, ale mají potom lepší chuť ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 2. 2021 21:55

Mandle opečené, nebo jen oloupané umlít ?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: máslo, cukr moučkový, cukr krystal, vejce, čokoláda, mouka hladká, mouka polohrubá, mandle mleté, kypřící prášek, meruňky, cukr krupice, voda, smetana ke šlehání, čokoláda hořká

TopRecepty.cz

Sachrův dort podle Mišky Kuličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2L6K