Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka

yanull yanull
Vepřová panenka

Panenská svíčková, panenka či filet patří k nejcenějším, ale také nejdražším částem masa. Vyznačuje se jemnou strukturou a delikátní chutí. Nachází se pod zadní částí pečeně. S panenkou se zachází jako s minutkovým masem a nejvhodnější je rychlá úprava do růžova, protože zůstane šťavnatá a příjemně měkká.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Margarita

Už jste ochutnali osvěžující koktejl Margaritu? Podává se ve sklenici na stopce a připravíte si ji… Číst dál

Margarita

Marinování

Marinování je určitý postup, kdy se potraviny, většinou určené k tepelnému zpracování, nakládají do… Číst dál

Marinování

Marmeláda

Marmeláda je vyráběna z lokálních ovocných plodů, a vzniká vařením a želírováním ovocné dužiny,… Číst dál

Marmeláda

Máslo

Máslo je mléčný výrobek, který musí obsahovat nejméně 80 % mléčného tuku. Dobrá kuchyně se bez něho… Číst dál

Máslo

Matcha Tea

Matcha Tea je druh zeleného čaje, který pochází z Japonska, a má blahodárné účinky pro lidské… Číst dál

Matcha Tea

Mazanec

Kdo by neznal mazanec - bochník nebo bochánek z kynutého těsta, zdobený křížkem a plátky mandlí,… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Naposledy jste si prohlédli