Kuchařova kapsa

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

4 porce Vepřové maso 2 názory

Suroviny

4 kotlety s kostí nebo i bez (nebo silnější řízky z kýty)
40 g uherského salámu nebo křemešníku
2 vejce
sterilovaný hrášek, nebo pro změnu (čerstvé či nakládané) žampiony
nakládaná červená paprika (kapie)
pepř
sůl
kousek másla pod vejce
trojobal (mouka + vejce + strouhanka),
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do kotlet uděláme ostrým nožem kapsu, kotlety opatrně naklepeme a maso shrneme do původního tvaru. Osolíme a opepříme.

  2. Vajíčka usmažíme na másle s nakládanou paprikou a hráškem (nebo pokrájenými žampiony - co má kdo raději), mírně osolíme a podle chuti opepříme.

  3. Do otvoru v kotletách vložíme jemně krájené plátky uherského salámu tak, aby pokryly obě vnitřní stěny kapsy a mezi to dáme vaječnou míšeninku. Kotlety sepneme jehlami na maso, trochu na povrchu osolíme a obalíme je v trojobalu . Smažíme ve friťáku nebo na pánvi ve vyšší vrstvě oleje.

  4. Jako příloha se hodí vařené brambory, šťouchačky nebo i hranolky a tatarka. Podávám s mísou zeleninového salátu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 298 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuchařova kapsa

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Lenunka: Tys mně udělala velkou radost, že jsi tenhle recept vyzkoušela! :yes: Mně se k němu váže taková drobná vzpomínka: Občas mně manžel pozval na večeři a chodili jsme do jedné restaurace a tam měli skvělého kuchaře. On byl dost nehezký, chyběly mu dva či tři zuby, ;-):-8 ale vařit tedy uměl. A z fleku udělal jídlo, které si ten moment vymyslel a které nebylo na jídelníčku. Z nějakého důvodu si nás oblíbil, tak jsme měli pokaždé jinou dobrůtku :-). A tohle byl jeden z těch jeho nápadů. Já jsem to pak doma dělala spíš jako slavnostní pohoštení pro návštěvy atd. Tak ti mockrát děkuji, že jsi to vyzkoušela a mám radost, že ti chutnalo! :-D:yes: Variace a doplňky receptu určitě nejsou na závadu, naopak, je důležité, aby si každý jídlo trochu přizpůsobil podle své chuti.;-):-8 I doba se mění, tenkrát, před asi padesáti léty se např. worčestr ani moc nepoužíval, ale to neznamená, že to s ním není dobré nebo i lepší. :yes:;-):-D A za fotky, jako vždy, děkuji na stotisíckrát:-K a raduji se z nich, jsou skvělé! <3:yes::-K. Mám dnes šťastný den a to je moc prima! :-D Ještě jednou děkuji za recept i za fotky a moc zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    tak dneska uvařeno k obědu, dobrota :-K. Vzhledem k náplni s nakládanou zeleninou jsem zvolila jako přílohu jen nakládané okurčičky, místo salátu z čerstvé zeleniny, jak píšeš. Podávala jsem se smaženými brambůrky a tatarkou. Dovolila jsem si jen jedno malé vylepšení, vnitřek kapsy jsem vymazala worcestrovou omáčkou. Jestli nevadí, přidávám foto, a samozřejmě bodík :-):-K:-K:-K

    Odpovědět