Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuchařova kapsa

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 163 kJ /
278 kcal
Bílkoviny30,56 g
Tuky16,32 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 550 mg
Sodík 543 mg
Sůl1,22 g
Sacharidy2,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kotlet uděláme ostrým nožem kapsu, kotlety opatrně naklepeme a maso shrneme do původního tvaru. Osolíme a opepříme. Krok 2: Vajíčka usmažíme na másle s nakládanou paprikou a hráškem (nebo pokrájenými žampiony - co má kdo raději), mírně osolíme a podle chuti opepříme. Krok 3: Do otvoru v kotletách vložíme jemně krájené plátky uherského salámu tak, aby pokryly obě vnitřní stěny kapsy a mezi to dáme vaječnou míšeninku. Kotlety sepneme jehlami na maso, trochu na povrchu osolíme a obalíme je v trojobalu . Smažíme ve friťáku nebo na pánvi ve vyšší vrstvě oleje. Krok 4: Jako příloha se hodí vařené brambory, šťouchačky nebo i hranolky a tatarka. Podávám s mísou zeleninového salátu.

Zveřejněno 28. 1. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuchařova kapsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w4Y8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuchařova kapsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w4Y8

Marie

Komentáře (2)

Lenunka: Tys mně udělala velkou radost, že jsi tenhle recept vyzkoušela! :yes: Mně se k němu váže taková drobná vzpomínka: Občas mně manžel pozval na večeři a chodili jsme do jedné restaurace a tam měli skvělého kuchaře. On byl dost nehezký, chyběly mu dva či tři zuby, ;-):-8 ale vařit tedy uměl. A z fleku udělal jídlo, které si ten moment vymyslel a které nebylo na jídelníčku. Z nějakého důvodu si nás oblíbil, tak jsme měli pokaždé jinou dobrůtku :-). A tohle byl jeden z těch jeho nápadů. Já jsem to pak doma dělala spíš jako slavnostní pohoštení pro návštěvy atd. Tak ti mockrát děkuji, že jsi to vyzkoušela a mám radost, že ti chutnalo! :-D:yes: Variace a doplňky receptu určitě nejsou na závadu, naopak, je důležité, aby si každý jídlo trochu přizpůsobil podle své chuti.;-):-8 I doba se mění, tenkrát, před asi padesáti léty se např. worčestr ani moc nepoužíval, ale to neznamená, že to s ním není dobré nebo i lepší. :yes:;-):-D A za fotky, jako vždy, děkuji na stotisíckrát:-K a raduji se z nich, jsou skvělé! <3:yes::-K. Mám dnes šťastný den a to je moc prima! :-D Ještě jednou děkuji za recept i za fotky a moc zdravím!:-K:-K

tak dneska uvařeno k obědu, dobrota :-K. Vzhledem k náplni s nakládanou zeleninou jsem zvolila jako přílohu jen nakládané okurčičky, místo salátu z čerstvé zeleniny, jak píšeš. Podávala jsem se smaženými brambůrky a tatarkou. Dovolila jsem si jen jedno malé vylepšení, vnitřek kapsy jsem vymazala worcestrovou omáčkou. Jestli nevadí, přidávám foto, a samozřejmě bodík :-):-K:-K:-K

Suroviny:
kotleta, salám uherský, vejce, paprika čerstvá červená, pepř, sůl, vejce, vejce, olej

Přidat fotografie receptu