Cordon bleu [kordon blu]
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se naplní šunkou a sýrem s modrou plísní, popř. jiným kvalitním sýrem. Poté se obalí v trojobalu a smaží jako vídeňský řízek.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se naplní šunkou a sýrem s modrou plísní, popř. jiným kvalitním sýrem. Poté se obalí v trojobalu a smaží jako vídeňský řízek.
Klopsy jsou bochánky nebo válečky z mletého masa. Připravují se dušením v omáčce, nejčastěji… Číst dál
Kmín kořenný luční je běžná bylina, rostoucí u nás i planě na loukách. Je jedním z nejstarších… Číst dál
Koblihy jsou nejčastěji spojovány s masopustem, ale připravit je můžeme kdykoli během roku. Je to… Číst dál
Kokosové mléko (viz kokosový ořech) je hustá tekutina, která se vyrábí z namleté dužiny kokosového… Číst dál
Kokosový olej (viz kokosový ořech) našel uplatnění v potravinářství, lékařství i průmyslu. Za… Číst dál
Kokotka je zvláštně znějící název pro zapékací misku s víčkem. Je to počeštěná zkomolenina… Číst dál
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál
Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál
Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál
Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál
Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál
Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál