Cordon bleu [kordon blu]
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se naplní šunkou a sýrem s modrou plísní, popř. jiným kvalitním sýrem. Poté se obalí v trojobalu a smaží jako vídeňský řízek.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se naplní šunkou a sýrem s modrou plísní, popř. jiným kvalitním sýrem. Poté se obalí v trojobalu a smaží jako vídeňský řízek.
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál
Slovem dezert se označuje zákusek, většinou podávaný na závěr menu. Jde obvykle o malou porci… Číst dál
Digestiv je alkoholický nápoj, který je opakem aperitivu. Podává se po jídle, aby podpořil trávení… Číst dál
Donut je druh kulaté koblihy z kynutého těsta. V jeho prostředku je dírka. Donut se smaží ve vysoké… Číst dál
Kdo by neznal sladkou dobrotu s názvem dort, z piškotového nebo třeného těsta, rozkrájenou na pláty… Číst dál
Dranžírování je způsob dohotovení pokrmu u stolu hosta, kdy přímo před ním pokrm vykostíme, pokud… Číst dál
Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál
Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál
Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál
Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál