Cordon bleu [kordon blu]
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se naplní šunkou a sýrem s modrou plísní, popř. jiným kvalitním sýrem. Poté se obalí v trojobalu a smaží jako vídeňský řízek.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se naplní šunkou a sýrem s modrou plísní, popř. jiným kvalitním sýrem. Poté se obalí v trojobalu a smaží jako vídeňský řízek.
Tandoori je asi 1 m vysoká hliněná nebo kovová kruhová pec, zapuštěná do země, ve které se topí… Číst dál
Tandoori masala je originální indická kořenící směs, s výraznou vůní po cuminu. Skvělá je na… Číst dál
Tarhoňa je druh těstoviny, která je s oblibou používaná na Slovensku nebo v Maďarsku. Z hrubé mouky… Číst dál
Na "tatarák" je dobré použít velmi kvalitní a odleželé hovězí maso. Pravá svíčková, svěží zadní… Číst dál
Tekutý kouř je ochucovadlo, které se používá k dodání kouřové příchutě pokrmům, aniž by bylo… Číst dál
Tempeh je sójový produkt, který pochází z Indonésie, a vyrábí se fermentací. Jde o skvělý zdroj… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál
Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál
Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál