Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Humr

Humr patří k oblíbeným darům moře. Na rozdíl od langusty má raději chladnou vodu a jeho maso je pevné. Vkládá se hlavou do vroucí vody, po uvaření maso zčervená. Je třeba dát pozor na převaření. Nejvíce masa má v klepetech a na ocase.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Plody moře

Plody moře je směs mořských živočichů. Mořské plody zahrnují měkkýše, korýše, ryby, ostnokožce.… Číst dál

Plody moře

Plundra

Plundra je pečivo z plundrového těsta. Číst dál

Plundra

Plundrové těsto

Plundrové (překládané) těsto je lístkující kynuté těsto. Připravuje se podobně jako těsto listové -… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Pohanka obecná

Pohanka obecná se řadí mezi pseudoobiloviny, je to nenáročná rostlina, z čeledi rdesnovitých.… Číst dál

Pohanka obecná

Polenta

V severní Itálii, Chorvatsku, Rumunsku i jinde je polenta známá jako kukuřičná kaše a jí se… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza