Humr

Humr patří k oblíbeným darům moře. Na rozdíl od langusty má raději chladnou vodu a jeho maso je pevné. Vkládá se hlavou do vroucí vody, po uvaření maso zčervená. Je třeba dát pozor na převaření. Nejvíce masa má v klepetech a na ocase.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Humr patří k oblíbeným darům moře. Na rozdíl od langusty má raději chladnou vodu a jeho maso je pevné. Vkládá se hlavou do vroucí vody, po uvaření maso zčervená. Je třeba dát pozor na převaření. Nejvíce masa má v klepetech a na ocase.
Hrušky lidé konzumovali už před 3000 lety. Toto oblíbené ovoce snižuje tlak a působí močopudně.… Číst dál
Hřebíček je sušený kalich s poupětem hřebíčkovce kořenného, který má široké využití jako výrazně… Číst dál
Hummus je kaše nebo dip z uvařené rozmačkané cizrny, do které jsme přidali pastu tahini, olivový… Číst dál
Husa je vrubozubý pták. Dříve se choval hlavně na vesnicích, kvůli dobrému masu a kvalitnímu peří.… Číst dál
Charlotta je dort nebo moučník, lehký jako vánek, uvnitř se skrytým tajemstvím. Jeho příprava je… Číst dál
Pod francouzským názvem Chateaubriand se skrývá velký steak z toho nejlepšího hovězího masa, a to z… Číst dál
Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál
Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál
Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál
Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál
Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál