Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefír

cathleen cathleen

Kefír je lahodný kysaný nápoj, připravený z tzv. kefírových zrn, které obsahují bakterie mléčného kvašení i kvasinky. Při kvašení v něm dochází ke vzniku oxidu uhličitého a minimálního množství alkoholu, hotový nápoj je příjemně perlivý a osvěžující. V dnešní době si můžete doma kefír snadno připravit pomocí tzv. tibetské kefírové houbičky, kterou lze sehnat na internetu.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Praganda

Praganda je řeznická nakládací sůl k přípravě masných výrobků jako jsou např. salámy, šunky,… Číst dál

Pražení

Pražení je proces, při které se suroviny tepelně upravují na pánvi, nebo v zařízeních k tomu… Číst dál

Pražení

Preclík

Křupavý, jemný, kynutý, slaný, sladký - ve všech těchto podobách se může preclík vyskytovat. Těsto… Číst dál

Preclík

Pribiňák (Pribináček)

Pribináček je tradiční našlehaný dezert pro děti, z tvarohu a smetany, vyráběný pod tímto názvem od… Číst dál

Prosciutto

Prosciutto je italská sušená šunka, která se krájí na velmi tenké plátky. Řada regionů má své… Číst dál

Prosciutto

Prosecco

Prosecco je italské šumivé víno. Název tohoto vína je odvozen od vesnice, která je součástí Terstu… Číst dál

Prosecco

Pojmy, které by vás mohly zajímat