Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Raw [ró]

yanull yanull
Raw

Raw má více významů, v tomto případě se jedná o syrovou stravu, tepelně upravenou max do 42 °C. V této stravě převažuje hlavně syrová zelenina, ovoce, různé ořechy a semínka. Tato strava má svá pozitiva i negativa. Oblibě se těší i raw zákusky a dezerty.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Kurkuma

Kurkuma (indický šafrán) je koření ze sušeného mletého kurkumovníku, známé už od starověku. Je… Číst dál

Kurkuma

Kuskus

Kuskus (Coucous, marocká těstovina) je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Jde o… Číst dál

Kuskus

Kustovnice čínská

Kustovnice čínská je rostlina (keř) z čeledi lilkovitých. Plody se nazývají "godži". Patří k… Číst dál

Kustovnice čínská

Kutrování

Proces mělnění (homogenizace) materiálu v kutru se nazývá kutrování (viz pojem výše). Číst dál

Květová špička

Květová špička je velmi kvalitní hovězí maso s jemnými vlákny. Jedná se o nejlepší část z kýty,… Číst dál

Kynuté těsto

Kynuté těsto je druh těsta, které se připravuje z různého poměru mouky, cukru,droždí, tuku a vajec.… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli