Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kulinářský slovník

Všechna slova podle abecedy

Uherský salám

Uherský salám je snad nejznámější maďarský fermentovaný salám se stoletou tradicí výroby. Dříve se… Číst dál

Uhlířina

Uhlířina nebo také havířina, je staročeský pokrm, který si připravovali uhlíři, pálící v lesích… Číst dál

Úhoř říční

Úhoř - ryba, která vypadá jako had, je druhem paprskoploutvých ryb. Třecí akt úhoře je spojován se… Číst dál

Ucha

Ucha je tradiční rybí polévka pocházející z Ruska. Připravuje se z mnoha druhů lososovitých nebo… Číst dál

Úlky

Úlky, neboli vosí hnízda patří k tradičnímu nepečenému cukroví a Vánoce si bez nich neumíme… Číst dál

Umami

Umami, v překladu lahodný, tzv. 5. chuť objevil v roce 1908 japonský profesor Kikunae Ikeda v řase… Číst dál

Ústřice

Ústřice jsou mořští živočichové, rod čeledi ústřicovitých. z nichž nejznámější je ústřice jedlá.… Číst dál

Ústřicová omáčka

Kdo jedl někdy asijské jídlo, je pravděpodobné, že ochutnal i ústřicovou omáčku. Základem je… Číst dál

Utopenci

Utopenci jsou naším oblíbeným pokrmem. Setkat se s nimi můžeme i v hospodách a restauracích, kde se… Číst dál

Uzení masa

Klasický způsob nakládání masa na uzení je za pomoci kuchyňské nebo mořské soli, častěji do… Číst dál

Uzenka

Uzenku mohli lidé poprvé ochutnat v roce 1891 na Zemské jubilejní výstavě. Podávala se teplá, s… Číst dál

Vafle

Vafle jsou pochoutkou původem z Belgie a Francie. Dají se připravit jak z kynutého těsta, tak i z… Číst dál

Vafle

Vajahit

Vajahit je výrobek na bázi sójové bílkoviny, škrobu, syrovátky a kukuřičné mouky. Má dobrou… Číst dál

Vaječná sedlina

Vaječná sedlina je ve skutečnosti vařená vaječná hmota. Neprávem opomíjená a výborná vložka do… Číst dál

Vanilovník plocholistý

Vanilovník plocholistý, též vanilka plocholistá nebo vanilka pravá, je lianovitá orchidej, z čeledi… Číst dál

Vanilovník plocholistý

Vánočka

Vánočka je sladký druh pečiva z kynutého, ale někdy i jiného těsta, který nechybí na žádném… Číst dál

Vánočka

Vavřín vznešený

Rod vavřínu zahrnuje tři druhy, jsou to stromy rostoucí ve Středomoří. Vavřín vznešený je známý pod… Číst dál

Vavřín vznešený

Vdolek

Vdolky jsou jídlo z řidšího a lehčího kynutého těsta. Mohou se smažit, péci v troubě, zdobí se… Číst dál

Vdolek

Vejce slepičí

Vejce je jeden z nejkvalitnějších zdrojů bílkovin a živin. Už to, že v něm může vzniknout a… Číst dál

Vejce slepičí

Vejmrda

Vejmrda je směs křenu a jablek, viz Jablečný křen. Číst dál

Vejmrda

1 34 35 36 37 38 39

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více