Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci

yanull yanull

Utopenci jsou naším oblíbeným pokrmem. Setkat se s nimi můžeme i v hospodách a restauracích, kde se podávají k pivu. Mnoho z nás si však oloupané a naříznuté špekáčky s cibulí, kořením a sladkokyselým nálevem připravuje dle svých chutí doma. Nejtěžší je vydržet, než se správně uleží.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Tempeh

Tempeh je sójový produkt, který pochází z Indonésie, a vyrábí se fermentací. Jde o skvělý zdroj… Číst dál

Tempura

Tempura je dobrota, která patří k japonské kuchyni, ale původ má evropský. Do Japonska ji přivezli… Číst dál

Tequila

Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je… Číst dál

Teriyaki

Teriyaki je základní japonská omáčka, známá již od 16. století. Uplatní se v pokrmech nejen… Číst dál

Termix

Termix je termizovaný tvarohový dezert husté, smetanové konzistence. Základními surovinami jsou… Číst dál

Těstíčko na obalení

Těstíčko na obalení je hmota, která se připravuje z mouky a mléka, ale také z minerálky, piva nebo… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Naposledy jste si prohlédli