Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci

yanull yanull

Utopenci jsou naším oblíbeným pokrmem. Setkat se s nimi můžeme i v hospodách a restauracích, kde se podávají k pivu. Mnoho z nás si však oloupané a naříznuté špekáčky s cibulí, kořením a sladkokyselým nálevem připravuje dle svých chutí doma. Nejtěžší je vydržet, než se správně uleží.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Dip

Dip je omáčka, která se podává samostatně. Během konzumace se do ní namáčejí růžné pokrmy, např.… Číst dál

Dip

Donut

Donut je druh kulaté koblihy z kynutého těsta. V jeho prostředku je dírka. Donut se smaží ve vysoké… Číst dál

Donut

Dort

Kdo by neznal sladkou dobrotu s názvem dort, z piškotového nebo třeného těsta, rozkrájenou na pláty… Číst dál

Dort

Dresink, dressing

Dresink se oproti běžné zálivce liší tím, že se do základu z oleje a octa může přidat majonéza,… Číst dál

Dresink, dressing

Drezírování

Drezírování je odborný název pro jakékoliv formování, tvarování či upravování syrového masa,… Číst dál

Drezírování

Drink

Drink je pití nebo také nápoj, obvykle alkoholický, který se podává při různých příležitostech.… Číst dál

Drink

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio