Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 442 kJ / 106 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,68 g |
Tuky | 7,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 0,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mlieko osolíme a privedieme k varu.
Krok 2: Vsypeme sezamové semienka a varíme 10 minút. Necháme prechladnúť.
Krok 3: Potom prisypeme múku a škrobovú múčku, pridáme vajce a dobre premiešame. Necháme 10 minút postáť.
Krok 4: Potom 2 lyžicami tvarujeme veľké halušky a zavárame ich do vriacej vody. Varíme 10 minút.
Krok 5: Necháme trocha odkvapkať a ihneď obalíme v sezamových semienkach.
Zveřejněno 3. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sezamové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8B3r
Moje poznámka
Sezamové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8B3r
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Meruňkový nákyp
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 4 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno 19. 6. 2025 10:01
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 17 minutami
Pekingská polévka
Hanina_ před 18 minutami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 21 minutami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 1 hodinou
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 1 hodinou
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
vaclavagregrova před 1 hodinou
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 1 hodinou
Banánová bábovka s jogurtem
Milusedrabkova před 2 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
soumar99 před 2 hodinami
Knedlík z hladké mouky (pro nás, žijící v cizině)
Tereziena před 4 hodinami
Tématické fráze:
sezamové knedlicky,
knedlík se sezamem
Komentáře (6)