Sezamová kuřecí prsíčka

ivulinka Kuchařka: ivulinka

Doba přípravy: 1 hod 2 porce Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

2 kuřecí prsa i s kůží
hladká mouka
mletá paprika
sůl
pepř
sezamové semínko
olej + oříšek másla na pánev
10 čerstvých žampionů
1 smetana na vaření
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěná kuřecí prsa podélně rozkrojíme, kůži ponecháme, maso už nenaklepáváme, osolíme ho, opepříme a posypeme sezamovým semínkem.

  2. V misce smícháme hladkou mouku s mletou paprikou a maso v ní obalíme.

  3. Žampiony očistíme, podélně rozkrojíme, osolíme a obalíme rovněž ve směsi mouky s paprikou.

  4. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, vložíme maso, zprudka opečeme a vložíme na pekáček.

  5. Obalené žampiony také opečeme z obou stran a přidáme na pekáček k masu.

  6. V troubě zapneme vrchní pečení na 200 st. a maso v troubě dopečeme dokřupava, asi 15-20 minut.

  7. Na pánvi do výpeku vlijeme smetanu, necháme ji povařit do požadované hustoty, osolíme ji.

  8. Na talíř nalijeme omáčku, na ni položíme plátek masa a opečené žampiony. Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 192 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sezamová kuřecí prsíčka

Tématické fráze: kuřecí maso se sezamem kureci maso v sezamove kruste kuřecí prsa se sezamem kuřecí se sezamem kuřecí prsíčka recepty kuřecí maso v sezamu sezamová krusta kuřecí v sezamové krustě kuřecí maso obalene v sezamu kuře obalené v sezamu kuřecí řízek v sezamu kuřecí prsíčka kuřecí maso na sezamu kuřecí maso na sezamu kuřecí maso se sezamovým semínkem kuřecí prsa v sezamovém těstíčku kuřecí plátek se sezamem kureci rizky v sezamu kuřecí prsíčka se sezamem maso obalené v sezamu