

Fazolky na japonský způsob
Suroviny 3-4 porce
- 500 g fazolky
- bílá část z 1 pórku
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce kaparů
- 1 lžíce sekaných vlašských ořechů
- 1 lžička chilli pasty
- 1 lžička sezamu
- sůl
- olej
- šťáva z 1/2 grepfruitu
Postup přípravy receptu
Na troške oleja restujeme 1 min pór nakrájaný na kolieska, pridáme fazuľku a spolu 3 min restujeme. Potom pridáme prelisovaný cesnak, kapasy, orechy, chilli pastu, sezam, osolíme a zalejeme vodou tesne pod povrch fazuľky. Dusíme 10 minút.
Pridáme šťavu a necháme spolu prehriať. Podávame s ryžou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Fazolky na japonský způsob
-
cecilka: Cecilka, myslím, že v pohode môžeš dať kyslé uhorky, dala by som ich ale máličko a bude to mať trošička inú chuť. Ono zase závisí aj od toho, aké tie kyslé uhorky sú. Ale to nevadí. Čo sa týka chilli pasty, dala by som v tomto prípade radšej chilli korenie ako chilli papričky.
-
Terezka, recept na vegetariánske jedlo sa mi zdá skvelý, ale mám zopár otázok. Kdesi som čítala, že kapary sa dajú nahradiť nakladanými, na drobno pokrájanými uhorkami. Je to pravda? A ešte, môžem chilli pastu nahradiť chilli korením, prípadne nasekanými chilli papričkami? Ide totiž o to, že ani kapary,ani chilli pastu v mieste môjo bydliska v obchodoch nemajú.
Vďaka za odpoveď