Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 222 kJ / 3 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,97 g |
Tuky | 158,17 g |
Vláknina | 15,75 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 628 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 404,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
Krok 2: Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem, pak přimícháme změklé máslo a po troškách mouku promíchanou s práškem do pečiva.
Krok 3: Přilijeme mléko, vmícháme mák a nakonec přidáme z bílků vyšlehaný sníh.
Krok 4: Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme 45 minut při teplotě 180 stupňů.
Zveřejněno 5. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maková bábovka od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5wX
Moje poznámka
Maková bábovka od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5wX
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 8 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 12 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 14 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 6 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 6 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 7 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 8 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 9 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 9 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 9 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 10 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 11 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 11 hodinami
Tématické fráze:
maková bábovka,
makova bábovka recept
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr,
mléko,
máslo,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
mák
Komentáře (4)