

Maková bábovka
Moučníky , Bábovky, Kynuté 3 názory
Suroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 25 g droždí
- 50 g pískového cukru
- 250 ml vlažného mléka
- 100 g rozpuštěné hery
- 2 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- mák na nádivku
Postup přípravy receptu
Do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, nasypeme cukr a zalijeme částí mléka.
Necháme vzejít kvásek.
Pak přidáme heru (máslo), žloutky, vanilkový cukr, sůl a zbytek mléka.
Vše zapracujeme na hladké vláčné těsto, vyklopíme na mírně pomoučený vál a jemně zploštíme.
Naplníme nádivkou, přehneme a dáme do vymazané formy. Necháme asi 30 minut kynout a pak upečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky