Opilá maková bábovka

Moučníky Bábovky Doba přípravy: 1 3/4 hodiny + 1 hodina na marinování rozinek 2 názory

Moučníky Bábovky Doba přípravy: 1 3/4 hodiny + 1 hodina na marinování rozinek 2 názory

Suroviny

3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru moučka
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek makové směsi (viz foto)
1 kypřicí prášek do pečiva
1 vanilinový cukr
4 celá vejce
1 hrnek oleje
1 hrnek mléka
10 dkg rozinek
80 ml Punče
3 čajové lžičky rumového aroma
Na vysypání a vymazání formy:
tuk
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky namočíme do punče a necháme min. hodinu marinovat.

  2. Bábovkovou formu pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 150°C.

  3. V míse smícháme přesátou mouku, oba cukry, makovou směs, vanilinový cukr a kypřicí prášek.

  4. Přidáme celá vejce, olej a mléko a vymícháme těsto. Na závěr do těsta zamícháme scezené rozinky a rumové aroma.

  5. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a pečeme 80 minut při 150°C.

  6. Upečenou bábovku poznáme tak, že do ní píchneme špejlí. Špejle musí být suchá, nesmí se na ní lepit těsto.

Komentáře k receptu Opilá maková bábovka

Tématické fráze: maková bábovka bábovky recept domácí bábovka maková makova babovka z pohánkové mouky makové mléko recept makova bavovka s banány recept maková bábovka recept na bábovku máková bábovka recept makova babovka bez lepku opila recept na makovou babovku makové recepty opilababovka opila bananova babovka makov moucnik opila bavovka maková bábovka s banány bábovka maková opilá buchta