Suroviny
Porce: cca 3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 392 kJ / 1 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,01 g |
Tuky | 110,35 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 379 mg |
Sodík | 1,82 g |
Sůl | 4,65 g |
Sacharidy | 118,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli na proužky. Osolíme je a posypeme kmínem. Zakápneme olejem a promícháme je i s cibulí. Dáme je hrnce a přidáme vodu. Hrnec zapneme na 2. stupeň na 3 hodiny. Občas (zbytečně hrnec neotvíráme) promícháme.
Krok 2: Smetanu zředíme mlékem, lehce ohřejeme a přidáme sýry nakrájené na kousky. Půl hodiny před koncem by už měly být brambory téměř měkké. Vlijeme smetanu se sýry a dovaříme. Omáčka zhoustne, bude-li se zdát řídká, bude postupně houstnout. A naopak bude-li hustá, zředíme trochu mlékem.
Krok 3: Nakonec vše dochutíme případně solí a pepřem. Hned podáváme s vařeným vejcem nebo jen tak.
Zveřejněno 13. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambory v sýrové omáčce v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6OV7
Moje poznámka
Brambory v sýrové omáčce v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6OV7
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 10 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 18 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 4 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 5 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 6 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 7 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 7 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 8 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 8 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 9 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 9 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 9 hodinami
Suroviny:
brambory,
cibule,
voda,
sůl,
pepř,
kmín mletý,
olej,
smetana ke šlehání,
mléko,
sýr hermelín,
sýr gouda
Komentáře (3)
Ale jinak PH také používám moc často,hlavně na masové pokrmy.Někdy mi v tlakáči to maso příjde rozvařenější...